Locurile de muncă a mii de persoane din Râmnicu Vâlcea în pericol. "Sodistul" trage semnalul de alarmă

CET Govora
CET Govora (wikipedia.ro)

“Sindicatul "Sodistul" din Ciech Soda România (CSR) lansează un apel către toate forurile competente, locale şi centrale, pentru deblocarea negocierilor privind furnizarea de abur tehnologic de la CET Govora, societate aflată în administrare judiciară.

Potrivit comunicatului de presă remis Epoch Times, din 3 august s-a sistat furnizarea aburului de către CET Govora către Ciech Soda România, prin suspendarea aplicării contractului care avea termen până în septembrie 2017, ceea ce produce un prejudiciu greu de calculat, prin neonorarea contractelor faţă de partenerii CSR.

În urma impasului în care s-a ajuns, se pun în pericol locurile de muncă a câtorva mii de lucrători din zona Râmnicu Vâlcea, avertizează sindicatul.

în consecinţă, sindicatul „SODISTUL” face un apel către factorii de decizie din cadrul Consiliului Judeţean, cât şi către administratorul judiciar de la CET Govora, să ţină cont de solicitările făcute, deoarece încercarea de rezolvare rapidă a situaţiei de la CET Govora poate conduce la închiderea unei întreprinderi precum CSR.

"În acest sens, rugăm în primul rând pe factorii administrativi ai judeţului Vâlcea să intervină de urgenţă pentru aducerea la masa tratativelor a celor care sunt implicaţi în acest proces de negociere.

Dorim ca reluarea acestora să se facă cât mai rapid, până nu este prea târziu pentru toată lumea !", se precizează în comunicatul de presă.

Reamintim că CET Govora, cel mai mare producător de energie electrică şi termică din judeţul Vâlcea a intrat în insolvenţă la începutul lunii mai a.c. Administrator judiciar a fost numită firma Euro Insol, condusă de Remus Borza.