Locuri de muncă în străinătate pentru români în 2015

Locuri de muncă în străinatate
Locuri de muncă în străinatate (Facebook)

Cei care doresc să lucreze în străinătate pot opta pentru una dintre ofertele de muncă Eures, ce însumează peste 200 de locuri de muncă în Danemarca, Franţa, Germania, Norvegia, Polonia, Suedia, Cehia şi Bulgaria. Eures este o reţea de cooperare între serviciile publice de ocupare europene şi a fost creată pentru facilitarea liberei circulaţii a lucrătorilor în cadrul Spaţiului European şi Elveţia. Parteneri ai serviciilor publice de ocupare în cadrul acestei reţele sunt sindicatele, organizaţiile patronale şi alţi factori implicaţi în piaţa muncii. Reţeaua este coordonată de Comisia Europeană.

Specialiştii IT, cei mai căutaţi pentru locuri de muncă în străinătate în 2015

Persoanele care au un profil tehnic şi background în IT, Inginerie, Transport şi Telecomunicaţii sunt candidaţii care au cele mai mari şanse să obţină locuri de muncă în străinătate în 2015.

"În anul 2015 pe piaţa forţei de muncă se caută persoanele care lucrează în IT, inginerii, medicii, persoanele care lucrează în domeniul construcţiilor, dar şi cei ce îşi desfăşoară activitatea în domeniul energetic. Pachetul salarial diferă, însă medicii pot ajunge la salarii de 10.000 de euro pe lună, în timp ce IT-iştii pot primi o leafă lunară de 5.000 de euro”, a mărturisit Cristian Panţir, manager de marketing, potrivit adevărul.ro.

Care sunt ţările care oferă cele mai multe locuri de muncă în străinătate în 2015

Ţările care caută forţă de muncă din România sunt Irlanda, Germania şi Elveţia, state care oferă salarii între 2.700 şi 10.000 de euro, în cazul medicilor.

Lucrători în agricultură, şoferi, electricieni, dispeceri şi asistenţi medicali sunt căutaţi în ţari ca Danemarca, Norvegia, Germania, Polonia, Marea Britanie, Franţa şi Bulgaria, prin intermediul reţelei Eures.

Locuri de muncă în străinătate în 2015 - Belgia

În Belgia găsim job-uri ca vopsitor (cu pistol de vopsit), asamblor profile ferestre şi uşi, mecanic autobuz, asamblor jaluzele pe profile de aluminiu, şofer camion (produse congelate), operator cabină de vopsit cu pulverizare automată, analist funcţional etc.

În general limba străină cerută este engleză şi franceză, cu o medie a ofertei de salarizare între 12-16 euro/oră.

Locuri de muncă în străinătate în 2015 - Suedia

În Suedia sunt posturi vacante pentru femei de serviciu, mecanici auto, vopsitori auto, dulgheri, lucrători finisori în construcţii.

Locuri de muncă în străinătate în 2015 - Norvegia

În Norvegia, sunt disponibile 20 de posturi de şofer autobuz, care vor conduce autobuze etajate în sezonul turistic 2015. Cei interesaţi, trebuie să aibă permis de conducere categoria D, experienţă mare ca şofer de autobuz, cazier juridic curat şi să vorbească limba engleză.

Salariul oferit este de 19,5 euro brut/oră, iar contractul este pentru perioada 1 mai - 1 septembrie 2015. Persoanele care doresc să candideze pentru aceste posturi pot trimite CV Europass în limba engleză la adresa de e-mail: anders@citysightseeing.no.

Locuri de muncă în străinătate în 2015 - Danemarca

Danemarca recrutează 50 de culegători de căpşuni şi zmeură pentru o fermă care deţine 23 de hectare pentru cultivarea căpşunilor în câmp şi în solarii, precum şi trei hectare de cultivare a zmeurei în solarii/tuneluri. Candidaţii trebuie să aibă minim 18 ani, experienţă de muncă în acest domeniu, să vorbească foarte bine limba engleză, iar experienţa în străinătate în domeniul agricol constituie un avantaj. Plata muncii se va face la kilogram, echivalentul în coroane daneze a aproximativ 1,6 euro brut/kg.

Tot în Danemarca mai sunt vacante 11 posturi de superviser culegători de fructe, salariul de pornire fiind echivalentul în coroane daneze a 10 euro brut/oră, cât şi 50 de culegători de mazăre. Plata muncii se va face în funcţie de cantitatea culeasă, salariul fiind în jur de 0,6 euro/kg şi 12,5% bani de concediu.

2 medici specialişti radiologi au posibilitatea de a găsi o slujbă în cadrul Departamentul de radiologie al spitalului din Randers şi din Horsens.

Locuri de muncă în străinătate în 2015 - Bulgaria

O companie din Bulgaria recrutează un agent vânzări pentru România. Candidaţilor li se cer studii superioare, experienţă minim şase luni, permis de conducere şi să vorbească fluent limba engleză. Firma produce şi comercializează instalaţii de încălzire bazate pe panouri solare, iar activitatea constă în prospectarea pieţei, dezvoltarea portofoliului de clienţi, propunerea de noi produse şi servicii şi participarea la târguri de profil. Contractul va fi pe perioadă nedeterminată, salariul negociabil, iar angajatorul menţionează că oferă şi maşină de serviciu, telefon şi computer.

Locuri de muncă în străinătate în 2015 - Polonia

În Polonia se caută doi dispeceri transport. Absolvenţii de studii superioare vor avea un avantaj dacă vor candida pentru aceste posturi, însă angajatorul mai cere minim un an experienţă în logistică de transport, precum şi cunoaşterea limbii poloneze - nivel avansat, engleză - nivel avansat şi germană - nivel intermediar. Salariul oferit este de minim 2.500 zloţi polonezi brut/lună – adică în jur de 600 de euro, negociabil în funcţie de experienţă, angajatorul precizând că mai oferă training gratuit, asigurare privată de sănătate şi bonusuri financiare. Contractele sunt pe perioadă nedeterminată, iar cei interesaţi pot trimite CV şi scrisoare de intenţie în limba engleză la adresa d.lung@ef-express.pl.

Locuri de muncă în străinătate în 2015 - Israel

Românii pot obţine locuri de muncă în construcţii, în Israel, în baza unui protocol încheiat în iunie 2014 între Ministerul Muncii şi Ministerul Afacerilor Interne din Israel. Sunt căutaţi dulgheri, fierari şi zidari, pentru salarii de cel puţin 1.540 de dolari brut, anunţă A.N.O.F.M.

Cei interesaţi trebuie să aibă calificare/experienţă în meseriile: dulgheri pentru cofraje de construcţie industrializată, fierari - betonişti, îndoirea fierului, zidari-faianţari, acoperirea podelelor şi pereţilor cu faianţă şi zidari-tencuitori pentru lucrări de tencuit.

De asemenea, trebuie să îndeplinească mai multe condiţii: să nu fi lucrat anterior în Israel, să nu aibă rude de gradul I care lucrează deja în această ţară, cu excepţia fraţilor, să nu aibă cazier judiciar, să fie apţi psihic şi fizic de muncă intensă în condiţiile climatice specifice statului de destinaţie, inclusiv munca la înălţime şi manipulare de greutăţi şi să nu sufere de anumite boli cronice.

Contractele de muncă se încheie pentru o perioadă de un an, cu posibilitatea de prelungire până la cel mult 63 de luni. Salariul lunar minim brut estimat este de 1.540 dolari americani.

Cei care doresc să muncească în Israel vor trebui să plătească taxa pentru examenul medical, taxa pentru emiterea cazierului, cheltuielile pentru deplasarea locală în România şi biletele de avion pentru transportul internaţional.

Doritorii se pot înscrie la agenţia judeţeană pentru ocuparea forţei de muncă sau a municipiului Bucureşti din raza de domiciliu.

Candidaţii trebuie să completeze o cerere tip şi să aducă următoarele documente: curriculum vitae, declaraţie - tip bilingvă, copie carte de identitate, copie paşaport, copii ale actelor de studii şi de calificare, copii ale documentelor ce atestă experienţa şi vechimea în muncă, cazier judiciar valabil, în original.

Lucrătorii români nu vor fi angajaţi în mod direct de către companiile de construcţii din Israel, ci de contractori de forţă de muncă autorizaţi să angajeze lucrători străini în domeniul construcţiilor. Aceşti contractori vor plasa lucrători companiilor de construcţii licenţiate, în diferite locuri, în funcţie de cererile acestora.

Contractorii de forţă de muncă vor fi angajatorii direcţi ai lucrătorilor din România şi sunt obligaţi să le plătească salariile şi alte drepturi în concordanţă cu prevederile contractului de muncă şi ale contractului colectiv de muncă aplicabil sectorului de construcţii.

Locuri de muncă în străinătate în 2015 - Germania

În Germania o firmă recrutează 10 electricieni care să aibă calificarea profesională încheiată ca electrician sau meserie echivalentă, experienţă profesională ca electrician în domeniul industrial, permis de conducere categoria B şi autoturism personal, abilitatea de a interpreta planuri şi scheme electrice şi disponibilitate imediată. De asemenea, candidaţii trebuie să aibă cunoştinţe bune de limba germană, nivel B1 - B2. Durata contractului este nedeterminată, dar cu şase luni perioadă de probă, iar salariul va fi stabilit conform contractului colectiv de muncă.

Poşta germană din Stuttgart doreşte să angajeze 15 poştaşi din ţara noastră. "Se efectuează servicii poştale, curierat, predare de colete şi scrisori la destinaţie în zona Stuttgart, utilizându-se mijloace de transport adecvate (auto şi biciclete). Candidatul trebuie să aibă cunoştinţe bune de limba germană (scris, vorbit, citit) - nivel B1, permis de conducere categoria B, condiţie fizică bună, rezistenţă la vreme ploioasă", sunt principalele precizări despre posturile vacante.

Dacă în România salariul unui poştaş este între 1.000 şi 2.000 de lei, în Germania el va primi 2.000 de euro. Contractul de muncă va fi semnat pentru o perioadă determinată de şase luni, cu posibilitatea prelungirii pe perioadă nedeterminată. Persoanele care vor fi selectate primesc sprijin pentru găsirea unei locuinţe în zona Stuttgart, iar cele care-şi găsesc singure un loc unde să stea vor beneficia de anumite avantaje din partea angajatorului.

Cei interesaţi de ocuparea unuia dintre aceste posturi îşi pot depune dosarul la sediul AJOFM Galaţi, până pe 15 martie, ori pot trimite CV în limba germană, însoţit de actele de studii, pe adresa de e-mail hochdorfer@HKS-Gruppe.de.

Tot în Germania se mai recrutează 30 de asistenţi medicali generalişti, care să aibă calificarea profesională încheiată şi cunoştinţe de limba germană, minim A2. Salariul oferit variază între 2.200 - 2.700 euro brut/lună. Persoanele preselectate în urma interviului vor avea o săptămână de practică în Germania, iar cheltuielile privind transportul şi cazarea vor fi suportate de VIJ Stuttgart. De asemenea, se acordă cursuri de limba germană în România până la nivelul B1. Candidaţii admişi vor fi consiliaţi în primele zile după ce ajung în Germania pentru a li se facilita demersul birocratic şi administrativ în întocmirea documentaţiei. Contractele sunt pentru cel puţin un an de zile.

Aţi putea fi instalator, sudor, tâmplar sau electrician, pentru un salariu de 1.200 de euro lunar sau şofer de tir, contra sumei de 1.500 de euro, tot în Germania. Mai puteţi aplica şi pentru îngrijitori de purcei, în Germania, contra un salariu mai mare, de 1.600 de euro pe lună.

Locuri de muncă în străinătate în 2015 – Marea Britanie

În Marea Britanie doi angajatori vor să angajeze câte un şofer de camion care să aibă între doi şi cinci ani experienţă, permis de conducere cu maxim şase puncte penalizare şi să vorbească la nivel mediu limba engleză. Salariile oferite sunt de 8, respectiv 9 lire brut/oră, iar contractele sunt pe perioadă determinată.

Totodată, în Marea Britanie, se caută asistenţi medicali, pentru un salariu cuprins între 11-13 lire/oră, administrator reţea de calculatoare, cu un salariu brut de 28500 lire pe an, inginer software cu salariu nespecificat.

Locuri de muncă în străinătate în 2015 – Franţa

Franţa caută infirmier, kinetoterapeut, medic generalist

Locuri de muncă în străinătate în 2015 - Austria

În Austria se caută chelneri pentru un salariu de 1.200 de euro lunar.

Cele mai căutate limbi străine pentru a avea oferte de muncă în străinătate în 2015

Cunoştinţele de limbă engleză la angajare au devenit o necesitate, în special pentru a avea un loc de muncă în străinătate în 2015. La mare căutare este şi limba germană, cerută de tot mai mulţi angajatori.

„Să vorbeşti engleză fluent şi să ştii bine germană şi franceză te scoate din mulţime. Astfel îţi sporesc şansele să fii angajat şi să primeşti un salariu competitiv”, spune George Butunoiu, specialist în recrutare.

Locurile de muncă în străinătate în 2015 sunt dintre cele mai diverse, salariile atractive, condiţiile destul de bune, aşa că cel puţin una dintre ofertele de muncă în străinătate în 2015 expuse mai sus ar putea fi pe gustul dumneavoastră.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră deFacebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Societate, cultură