Locuinţa directoarei Transparency International Moldova, jefuită

Liliana Carasciuc, director Transparency International
Liliana Carasciuc, director Transparency International (The Epoch Times România)

Directoarea executivă a Transparency International (TI) Moldova, Liliana Carasciuc, a depus o plângere la poliţie declarând că la sfârşitul săptămânii trecute i-a fost prădată locuinţa. Potrivit expertei, o tânără, surprinsă de camerele video din faţă şi din scara blocului, s-a apropiat de mama acesteia care este în vârstă şi a insistat că trebuie să-i dea bătrânei nişte bani de la nepoata sa. Mai mult decât atâ, directoarea TI suspectează că femeia care i-a intrat în casă ar fi instalat sisteme de interceptare.

Potrivit anticoruptie.md iniţial bătrâna s-a arătat surprinsă că nepoata sa, aflată peste hotare, îi transmite bani pe această cale, mai ales că vorbise cu ea în ziua precedentă. Folosindu-se de pretextul că bătrâna ar fi trebuit să-i dea 50 de euro rest din suma pe care urma să i-o transmită, femeia a insistat să intre în casă odată cu bătrâna.

Ulterior, tânăra a cerut să meargă de câteva ori la baie, de fiecare dată reţinându-se prin odăi, iar până la urmă a plecat fără să lase banii pe care ar fi trebuit să-i transmită, întrucât bătrâna nu avea 50 de euro şi nici suficienţi lei să-i dea.

Directoarea TI Moldova care a comunicat pentru anticorupţie.md despre acest caz, a specificat că din casă i-au dispărut câteva lucruri de preţ. Totodată, aceasta şi-a exprimat temerea că tânăra care a intrat prin înşelăciune în locuinţa sa ar fi instalat sisteme de interceptare în locuinţă.

Mai mult decât atât, Carasciuc consideră că acest jaf ar fi fost unul camuflat, subliniind că asupra unor colegi de ai săi s-ar fi făcut presiuni indirecte din partea organelor de drept.

Transparency International Moldova este o organizaţie nonguvernamentală care desfăşoară în ultimii ani mai multe activităţi care scot în evidenţă probleme grave ce ţin de corupţie, injustiţie şi capturarea statului de forţe oligarhice, dar şi declaraţii şi luări de atitudine critice la adresa guvernării.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe