Localnicii din Izvoarele, din nou greu încercaţi. Un deal se "crapă" lângă casele lor

După ce au avut parte de inundaţii şi sute de cutremure, localnicii din Izvoarele au acum din nou de pătimit în urma alunecărilor de teren.
Platformă nou turnată la Schela, lângă Izvoarele
Platformă nou turnată la Schela, lângă Izvoarele (Ioana Florea/ Epoch Times)

Greu încercaţi în 2013, când sute de cutremure le-au zguduit comuna, locuitorii din Izvoarele au parte din nou de vremuri grele, relatează TVR. Potrivit sursei citate, un deal aflat la mică distanţă de case a început să se crape, iar terenul să o ia la vale, pământul mişcându-se cu aproape 2 metri în ultimele 2 zile.

Crăpăturile sunt la circa de 200 de metri de locuinţe, acestea nefiind deocamdată în pericol. Situaţia s-ar putea agrava, însă, odată cu reînceperea ploilor.

Pentru moment, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă a decis să evacueze doar stâna cu 250 de oi şi ciobanii. Totodată, autorităţile au chemat şi o echipă de la Transgaz, în zonă fiind amplasată şi o conductă magistrală de gaz

De asemenea, în localitate au fost şi specialiştii de la Institutul Geologic, care vor întocmi un raport. În urma măsurătorilor efectuate de specialişti, se va decide dacă se impune strămutarea localnicilor de la marginea satului.

Reamintim că localitatea Izvoarelor a fost greu încercată din 2013 până acum. În urmă cu trei ani, sătenii au fost zguduiţi de peste 300 de cutremure.

În ultimii ani, oamenii din Izvoarele au trecut prin multe încercări. În 2013, acolo a avut loc o serie de peste 300 de cutremure de suprafaţă care au afectat mai multe case. Neobişnuitele fenomene, puse de mulţi pe seama exploatărilor petroliere din jur, precum şi drama sătenilor care-şi vedeau casele aproape năruindu-se, au stârnit interesul opiniei publice. Pe 25 octombrie 2013 însă, la câteva zile după ce premierul Ponta i-a criticat pe "indivizii exaltaţi care apar la televizor cu tot felul de prostii şi bagă panica în oamenii", ministrul Mihnea Costoiu a declarat public că seismele din Izvoarele au avut "cauze tectonice" iar din acel moment, în media nu s-a mai auzit aproape nimic despre Izvoarele.

În 2015, satul a fost zguduit din nou de cutremure iar pereţii unor case s-au fisurat, iar anul trecut oamenii au avut parte de inundaţii.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne