Liviu Pleşoianu, nou atac la Kovesi. Deputatul cere implicarea ministrului Justiţiei

Procurorul-şef DNA, doamna Laura Codruţa Kovesi, afectează grav prin comportamentul său atât imaginea instituţiei pe care o conduce, cât şi imaginea justiţiei româneşti în ansamblul său, susţine deputatul PSD Liviu Pleşoianu.
Liviu Pleşoianu
Liviu Pleşoianu (Facebook)

Deputatul PSD Liviu Pleşoianu - aspirant la cea mai înaltă funcţie în stat - îi cere ministrului Justiţiei, Tudorel Toader, să o someze pe şefa DNA să răspundă dacă în noaptea alegerilor din 2009 a fost acasă la Gabriel Oprea - aşa cum acuză Dan Andronic, personaj implicat în două dosare penale - şi, în cazul în care aceasta va răspunde afirmativ, să o revoce din funcţie.

"Ca ministru al Justiţiei, vă revine îndatorirea de a veghea atât la respectarea independenţei justiţiei, cât şi la buna conduită şi justa conducere a instituţiilor din aria dumneavoastră de lucru, instituţii care trebuie să garanteze prin activitatea lor vigoarea statului de drept.

Vă atrag atenţia, în acest sens, asupra faptului că Procurorul-şef DNA, doamna Laura Codruţa Kovesi, afectează GRAV prin comportamentul său atât imaginea instituţiei pe care o conduce, cât şi imaginea justiţiei româneşti în ansamblul său.

Cu privire la refuzul repetat şi ostentativ de a răspunde la întrebarea foarte simplă – „Aţi fost acasă la politicianul Gabriel Oprea în ziua turului II al alegerilor prezidenţiale din (6 decembrie) 2009?”, doamna Kovesi se află într-o situaţie imposibilă", i-a transmis Pleşoianu lui Toader.

Potrivit lui Pleşoianu, în cazul în care şefa DNA spune da, există doar două variante de lucru: fie Kovesi admite că a participat la un „eveniment privat”, în timpul său liber, deşi în anul 2014, referindu-se la fotografiile în care omoloaga sa (la acel moment) de la DIICOT, Alina Bica, apărea împreună cu Elena Udrea, Kovesi spunea că ea una nu se vede cu politicieni în timpul său liber, fie admite că a fost la Gabriel Oprea în cadrul oficial al activităţii de serviciu. Ambele variante impun însă revocarea şefei DNA, susţine deputatul.

"Având în vedere toate cele de mai sus, domnule ministru al Justiţiei, stimate domnule Tudorel Toader, vă solicit să îi cereţi imperativ doamnei Procuror-şef DNA să răspundă prin „da” sau „nu” la întrebarea foarte simplă: „Aţi fost acasă la politicianul Gabriel Oprea în ziua turului II al alegerilor prezidenţiale din (6 decembrie) 2009?”. Din respect pentru interesul public major al cetăţenilor României, vă solicit să o abordaţi pe doamna Kovesi nu mai departe de ziua de azi (25.07.2017) sau de mâine (26.07.2017) şi să ne informaţi public tot în cursul zilei de azi sau de mâine cu privire la răspunsul primit. Este suficientă, în fond, o scurtă convorbire telefonică între ministrul Justiţiei şi procurorul-şef DNA!", adaugă deputatul.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne