Liviu Dragnea: "Toţi candidaţii la alegerile locale vor fi validaţi după consultarea oamenilor"

Toţi candidaţii PSD la alegerile locale vor fi validaţi după "consultări" a anunţat sâmbătă Liviu Dragnea, fără să dea detalii despre cum va decurge procesul.
Forumul Anual al Strategiei pentru Regiunea Dunării. Palatul Parlamentului 28-29 octombrie 2013. În imagine, Liviu Dragnea
Forumul Anual al Strategiei pentru Regiunea Dunării. Palatul Parlamentului 28-29 octombrie 2013. În imagine, Liviu Dragnea (Epoch Times România)

Unic candidat la conducerea PSD, Liviu Dragnea lucrează intens la strategia de schimbare a imaginii partidului. După ce prin controversatul regulament al alegerilor pentru şefia partidului s-a stabilit că acest trebuie votat de toţi membrii formaţiunii, sâmbătă, Dragnea le-a mai dat o veste social democraţilor: în premieră, toţi candidaţii PSD la alegerile locale vor fi validaţi după "consultarea oamenilor".

Anunţul a fost făcut de Liviu Dragnea în cadrul unei conferite de presă susţinute în localitatea suceveană Poiana Stampei. Liderul social-democrat nu a dat detalii cu privire la modul în care vor fi "consultaţi oamenii", respectiv comunităţile locale, însă a precizat că dacă un candidat nu întruneşte susţinerea necesară va fi "scos" de pe liste.

Fruntaşul PSD a mai declarat că alegerea preşedintelui formaţiunii prin votul tuturor membrilor (metodă pe care însuşi Ion Iliescu, fost membru marcant al PCR a catalogat-o drept ceauşistă) va include şi o consultare privind obiectivele politice ale partidului.

"Este pentru prima dată când un partid din România dă tuturor membrilor posibilitatea să-şi aleagă preşedintele”, a precizat Dragnea, adăugând că, săptămâna viitoare, vor fi transmise în toate organizaţiile judeţene chestionare prin care se doreşte să fie validate obiectivele politice ale PSD.

Liderul PSD a mai adăugat că din discuţiile cu membrii de partid a constatat că toţi sunt mulţumiţi că participă la vot şi că vor fi consultaţi şi cetăţenii: ”Va recupla partidul în relaţia cu oamenii”, a declarat Dragnea.