Liviu Dragnea, lăsat în beznă de Ponta în legătură cu (ne)primirea României în Schengen

Aflaţi cândva în aceeaşi barcă, şi la propriu şi la figurat, Dragnea şi Ponta nu mai comunică la fel de bine ca pe vremea inundaţiilor din Teleorman.
Victor Ponta şi Liviu Dragnea, PSD
Victor Ponta şi Liviu Dragnea, PSD (Epoch Times România)

Şeful interimar al PSD, Liviu Dragnea, declara că premierul Ponta nu a informat în partid faptul că la Consiliul JAI de săptămâna viitoare ar urma să fie făcut anunţul că România nu va fi primită în Spaţiul Schengen.

"Nu ne-a informat, dar bănuiesc că se bazează pe ceva informaţii când a spus asta. E foarte posibil să fie aşa cum spune premierul. Noi ne dorim să intrăm în Schengen cât mai repede, cred că am îndeplinit toate condiţiile, credem noi”, a afirmat duminică Liviu Dragnea, citat de digi24.ro.

Reamintim că premierul Ponta, aflat în Iordania, a declarat sâmbătă că la şedinţa Consiliului JAI de săptămâna viitoare statele care au mai votat împotriva aderării ţării noastre la Schengen îşi vor menţine poziţia şi că nu "trebuie să ne facem iluzii prea mari" că România va intra în Schengen în perioada următoare.

"Şedinţa JAI e săptămâna viitoare şi ni s-a spus foarte clar că nu există consens. Vă spun mai direct: se votează contra tot de către acele ţări care votau de obicei contra şi atunci nu avea rost să supunem la vot în contextul actual. Anul viitor preşedinţia va fi a Olandei, despre care ştiţi bine ce prietenă a fost cu România pe tema Schengen. O să vedem. Deocamdată e clar că dosarul Schengen, în ceea ce mă priveşte pe mine şi Guvernul, eu cred că nu are rost să ne mai rugăm prea mult de cineva care nu vrea să ne audă", a precizat Victor Ponta, la Amman, citat de Agerpres.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne