Liviu Dragnea: Este posibil ca alianţa "în fapt să nu mai existe"

Pus in fruntea Senatului de fostul premier Victor Ponta, Călin Popescu Tăriceanu pare să fi intrat în conflict cu noul lider suprem al PSD, Liviu Dragnea.
Liviu Dragnea
Liviu Dragnea (Eugen Horoiu / Epoch Times România)

Intrat în conflict deschis cu partenerul său de alianţă, Tăriceanu, după ce acesta a criticat legea bugetului de stat votată de PSD, Liviu Dragnea a declarat joi că este posibil ca alianţa "în fapt să nu mai existe."

"Era o funcţionare, colaborare parlamentară care funcţiona, dar în mai multe rânduri cei de la ALDE nu au mai votat cum am votat noi şi UNPR. S-ar putea ca în fapt să nu mai existe (alianţa - n.r.)", a declarat Dragnea, citat de Mediafax, întrebat de presă despre disputa avută miercuri în Parlament după votarea bugetului cu liderul ALDE Călin Popescu Tăriceanu.

Reamintim că aleşii ţării au adoptat miercuri, cu o zi înainte de plecarea premierului Cioloş la reuniunea de iarnă a Consiliului European, bugetul pe anul viitor.

Votată cu o majoritate zdrobitoare de aleşi, legea bugetului a fost criticată însă de preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, acesta exprimându-se extrem de acid la adresa actului normativ, pe care l-a numit "mâncare de carne cu varză de Bruxelles" care "reflectează spre o Românie de rang doi", cu salarii "de doi lei" şi forţă de muncă ieftină.

Nemulţumit, Liviu Dragnea şi-a exprimat "nedumerirea" atât faţă de votul anti-buget dat de parlamentarii ALDE cât şi faţă de declaraţiile lu Tăriceanu.

"Noi (PSD n.r.) am votat acest buget pentru ca pensiile să crească cu 5%! Nu pot să nu constat că partenerii noştri de coaliţie au votat împotriva măririi pensiilor cu 5%, cei de la ALDE. Nu înţeleg de ce, nu înţeleg nici ce înseamnă buget varză cu carne. Sunt profund dezamăgit de faptul că partenerii noştri de coaliţie au votat împotriva măririi pensiilor", a declarat Dragnea, luând cuvântul în plenul Parlamentului.