Liviu Dragnea, din nou faţă în faţă cu Justiţia. În calitate de inculpat

Condamnat la 3 ani şi 6 luni de închisoare în dosarul "Bombonica", Liviu Dragnea va apărea din nou în faţa magistraţilor, după ce a contestat sentinţa. Între timp, lupta se duce şi în plan politic, unde liderul PSD încearcă anularea efectelor protocoalelor, doar-doar va scăpa şi el de dosare.
Liviu Dragnea
Liviu Dragnea (Epoch Times România)

Completul de 5 judecători de la Înalta Curte a stabilit primul termen din dosarul "Bombonica", în care şeful PSD, Liviu Dragnea, contesta condamnarea la 3 ani şi 6 luni de închisoare pentru instigare la abuz în serviciu. Liderul PSD urmează să apară în faţa magistraţilor pe 8 octombrie, relatează ziare.com.

Dosarul a fost înregistrat marţi la Completul de 5 judecători, după ce un complet de 3 judecători a motivat, săptămâna trecută, decizia de condamnare.

Reamintim că, pe 21 iunie, liderul PSD, Liviu Dragnea, a fost condamnat la trei ani şi şase luni de închisoare cu executare în dosarul angajărilor fictive de la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Teleorman, pentru instigare la abuz în serviciu. Suspendarea executării pedepsei de doi ani primite de Liviu Dragnea în Dosarul Referendumul a fost anulată, iar cele două pedepse au fost contopite, rezultând o pedeapsă totală de trei ani şi jumătate de închisoare cu executare.

Nemulţumit, pe de o parte Liviu Dragnea a contestat sentinţa iar pe de alta a început să vorbească tot mai apăsat în spaţiul public despre "necesitatea" amnistiei şi graţierii, despre cât de infame sunt protocoalele cu SRI-ul şi cum s-ar impune anularea efectelor acestora. Dragnea nu s-a limitat doar la vorbe. A cerut Inspecţiei Judiciare să verifice toate dosarele sale din punct de vedere al probelor obţinute pe protocoale iar la CEx-ul PSD i-a trasat sarcini clare Vioricăi Dăncilă:

"I s-a cerut doamnei Dăncilă ca guvernul să adopte rapid o OUG prin care să anuleze protocoalele şi efectele acestor protocoale. Noi avem deja un proiect de lege depus în Parlament, se pot inspira de acolo. Este în continuare foarte multă nemulţumire generată de aceste protocoale", declara Dragnea după CEx.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne