Litvinenco: Ion Chicu a eşuat în gestionarea pandemiei şi trebuie demis de la conducerea Comisiei de sănătate publică

Ion Chicu, premierul R. Moldova
Ion Chicu, premierul R. Moldova (parlament.md)

Având în vedere situaţia catastrofală în care se află Republica Moldova în lupta cu pandemia COVID-19, deputatul PAS Sergiu Litvinenco consideră că Ion Chicu nu mai poate conduce Comisia extraordinară de sănătate publică.

Parlamentarul susţine că premierul a eşuat lamentabil în gestionarea situaţiei în sănătate, iar acest lucru este recunoscut de toţi. De aceea, fracţiunea PAS va elabora în regim de urgenţă un proiect de lege prin care componenţa nominală a Comisiei extraordinare de sănătate publică să fie aprobată prin hotărâre a Parlamentului.

Mai mult, Comisia urmează a fi condusă de un specialist notoriu în sănătate publică. „consider că doamna Ala Nemerenco ar fi persoana potrivită pentru a scoate Republica Moldova din situaţia sanitară catastrofală în care ne aflăm”.

Hotărârile adoptate de Comisia extraordinară de sănătate publică pe perioada stării de urgenţă în sănătate publică sunt obligatorii pentru toate instituţiile R. Moldova.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe