Lipsă de fairplay a tenismenei Eugenie Bouchard la Fed Cup. Programul jocurilor Canada - România

Jucătoarea canadiană Eugenie Bouchard.
Jucătoarea canadiană Eugenie Bouchard. (PAUL CROCK / AFP / Getty Images)

Asta seară România începe meciurile pentru Fed Cup la Montreal, în Canada în barajul pentru promovarea în Grupa Mondială I. La ceremonia în care s-a stabilit programul meciurilor dintre cele două ţări a avut loc un incident nemainîntîlnit iscat de cea mai bună jucătoare a Canadei, Eugenie Bouchard. Aceasta riscă să fie pedepsită de Federaţia Internaţională de Tenis pentru gestul nesportiv pe care l-a făcut la adresa Alexandrei Dulgheru, canadianca refuzând să dea mâna cu jucătoarea noastră.

Pentru acest gest, jucătoarea din Canada riscă să primească o amendă în valoare de 10 mii de dolari.

Regulamentul de desfăşurare a meciurilor din Fed Cup prevede că jucătoarele sunt obligate să aibă un "comportament sportiv şi decent" la adresa adversarelor.

"Nu am nimic cu ea. Nu cred în ideea de a-i ura succes adversarei mele înainte de meci. După ce vom juca, îi voi strânge mâna, indiferent de ce se va întâmpla”, a declarat Bouchard.

Alexandra Dulgheru a fost uimită de reacţia canadiencei, însă a declarat că nu a fost deranjată de acest lucru.

“A fost puţin ciudat, pentru că ei au spus “shake hands”, iar ea nu a vrut. E decizia ei! A fost puţin ciudat momentul, dar fiecare se comportă cum vrea. Poate nu a dat bine pe cameră, dar nu ne deranjează“, a declarat românca.

Programul meciurilor Canada-România

În primul meci al întâlnirii dintre cele două ţări Irina Begu se va confrunta cu Francoise Abanda sâmbătă de la ora 20,00 (ora României).

Begu (locul 33 WTA) este prima jucătoare a României, în absenţa Simonei Halep, în timp ce Abanda, în vârstă de 18 ani, se situează pe locul 260 în ierarhia WTA. Cele două nu s-au mai întâlnit până acum în circuitul profesionist.

Al doilea meci de simplu de sâmbătă se va disputa între Eugenie Bouchard (locul 7 WTA) şi Alexandra Dulgheru (locul 69 WTA), care se vor întâlni tot pentru prima dată.

Duminică, în a doua zi a întâlnirii, vor avea loc partidele de simplu: Eugenie Bouchard - Irina-Camelia Begu, şi Francoise Abanda (locul 260 WTA) - Alexandra Dulgheru (locul 69 WTA).

În partida de dublu se vor întâlni Gabriela Dabrowski /Sharon Fischmann - Andreea Mitu/Raluca Olaru.

Echipa învingătoarea va evolua în 2016 în cea mai înaltă divizie a competiţiei, iar echipa învinsă va juca în Grupa Mondială II.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, dând un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.