Liiceanu: Oamenii uită că politicienii sunt puşi acolo să ne slujească şi acceptă să fie încălecaţi

Au jurat pe Constituţie, nu au jurat că o să fure, că o să ia fondurile UE, au jurat că vor sluji poporul, a atras atenţia, referindu-se la conducătorii ţării, filozoful Gabriel Liiceanu, care îi încurajează pe români să iasă în stradă împotriva coaliţiei PSD-ALDE.
Gabriei Liiceanu
Gabriei Liiceanu (Epoch Times România)

Este o chestiune de demnitate şi de onoare să ieşi în stradă să îţi faci "meseria de cetăţean" atunci când există derapaje din partea celor care conduc ţara, a opinat joi seară, la Digi24, filosoful Gabriel Liiceanu.

"Ieşitul în Piaţă care multora le pare inutil, nu e, pentru că e o sărbătoare a libertăţii dobândite. Trebuie periodic resuscitată. E o sărbătoare a undei democratice. Faptul că ies 100 de oameni, o mie, zece mii e un omagiu adus şanselor istorice. E vocea societăţii civile, a reprezentanţilor. În momentul de faţă oamenii uită că ei sunt slujiţi de aceia pe care i-au ales. Sunt puşi acolo să ne slujească. Ieşitul în Piaţă e vocea celor care îşi cer dreptul de a fi slujiţi. Când nu o fac înseamnă că acceptă să fie încălecaţi de cei care au venit ca să îi slujească. Au jurat pe Constituţie, nu au jurat că o să fure, că o să ia fondurile UE, au jurat că vor sluji poporul. Venirea în Piaţă e bifarea locului şi a simbolului unei democraţii în care oamenii au dreptul să ceară socoteală. E meseria de cetăţean", a declarat Liiceanu.

În opinia filozofului, nu trebuie să ieşi zilnic, dar în momentele cheie trebuie să se iasă masiv, e o datorie.

"Am primit nişte luări de poziţie pe Facebook ale unor oameni inteligenţi. O doamnă spune că ieşitul în stradă nu e nici datorie, nici exerciţiu civic, nici terapie, e o chestiune de onoare. <Nu ştiu cum nişte oameni normali s-ar putea lăsa iobăgiţi de un Guvern jenant intelectual, de un Parlament de jigodii, de un stat ticsit de impostori>. – aşa scrie pe Facebook, nu îmi plac aceste cuvinte. Aşadar, e o chestiune de demnitate şi de onoare. Când ieşi acolo spui că nu accepţi. Au toată libertatea de a legifera în limitele Constituţiei. Nimeni nu trebuie să conteste că au câştigat corect alegerile. Ruşine celor care nu au ieşit la vot! Au învăţat ceva din chestia asta. Dacă vor exista anticipate vor trage concluzia", a precizat Liiceanu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne