Liiceanu, despre impostură: "În patru decenii de comunism, noi am trăit cu diavolul în braţe, iar clasa politică continuă să-l ţină în braţe"

Tupeul infinit este să acuzi în gura mare pe cel care îţi cere socoteală pentru mârşăviile tale, scrie Gabriel Liiceanu, reacţionând faţă de acuzaţiile de impostură aduse de Victor Ponta noului Ministru al Educaţiei, Mircea Dumitru.
Gabriel Liiceanu
Gabriel Liiceanu (Epoch Times România)

Într-un articol publicat pe siteul contributors.ro, filozoful scrie (citându-l pe Denis de Rougemont) că ceea ce este cu adevărat diabolic s-a întâmplat la noi în timpul comunismului, lucru perpetuat în cele trei decenii de post-comunism, şi anume „pervertirea şi ruinarea pe dinăuntru a înseşi criteriilor adevărului”.

„Sub acest acoperiş al imoralităţii generalizate a început acapararea puterii. Au apărut rapid ziare şi posturi de televiziune specializate în linşarea publică a celor ce contraziceau intrarea într-o lume care se pregătea pentru un jaf la scara naţiunii”, expune Liiceanu marea strategie a impunităţii adoptată de nou-veniţii la putere în '89, care, arată filozoful în articol, au adoptat calomnia drept preş sub care să-şi ascundă mizeria proprie.

Articolul integral poate fi citit aici

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură