Liga Naţiunilor. Declaraţiile selecţionerului Cosmin Contra înaintea partidei cu Muntenegru

"Avem nevoie de o victorie ca să ne asigurăm locul 2. Depindem şi de un alt rezultat, dar eu sunt convins că dacă noi vom reuşi să învingem aici ne vom putea îndeplini acest obiectiv şi să nu ajungem în urna a patra valorică la tragerea la sorţi" - Cosmin Contra.
Selecţionerul român Cosmin Contra.
Selecţionerul român Cosmin Contra. (Echipa naţională de fotbal a României/facebook)

Astăzi se va desfăşura la Podgorica partida de fotbal dintre selecţionatele de fotbal ale României şi Muntenegrului din Grupa a 4-a a Seriei C a Ligii Naţiunilor, meci foarte important pentru tricolori în vederea asigurării locului doi, totodată existând şi şansa ca jucătorii pregătiţi de Cosmin Contra să câştige grupa în cazul în care Serbia nu va câştiga disputa cu Lituania.

Astfel, în cadrul conferinţei de presă desfăşurată cu prilejul duelului primelor două clasate ale grupei, Contra a mărturisit că este optimist şi are încredere că elevii săi vor reuşi să îndeplinească obiectivul maxim.

''După ultimele rezultate, mâine am avea nevoie de o victorie pentru ca să ne asigurăm locul 2. Depindem şi de un alt rezultat, dar eu sunt convins că dacă noi vom reuşi mâine să învingem aici ne vom putea îndeplini acest obiectiv şi să nu ajungem în urna a patra valorică la tragerea la sorţi (a preliminariilor EURO 2020, n. red.). Nu depinde totul de noi, dar vom face tot ce ne stă în putinţă să realizăm acest obiectiv. Poate ne-am fi dorit să depindem de noi la ultimul meci, asta ar fi fost situaţia ideală..'', a declarat fostul internaţional român Cosmin Contra, precizând că naţionala mare suferă acum datorită celor trei remize.

''Nu s-a putut şi pentru că am făcut trei egaluri în această grupă şi cele două puncte (pierdute) din primul meci (0-0 cu Muntenegru) au făcut diferenţa până acum. Eu sunt mulţumit de parcursul pe care l-am avut până acum, iar dacă mâine vom reuşi un meci bun şi o victorie cred că parcursul nostru în această grupă a fost unul pozitiv şi cu speranţe ca la anul să avem încredere că ne vom califica la Campionatul European'', a continuat selecţionerul.

Despre primul unsprezece, Contra a mărturisit că va face unele modificări faţă de partida cu Lituania, pentru a aduce un suflu proaspăt echipei şi totodată de ai menaja pe jucătorii uşor accidentaţi.

''Avem jucători care au mici probleme medicale, mai avem un antrenament, vom vedea care va fi starea lor şi ceilalţi, care au avut avut meci acum două zile, vedem cum se recuperează. E clar că vom aduce câţiva jucători proaspeţi, pentru că avem nevoie de această prospeţime. Ne aşteptăm un meci extrem de greu, împotrivă unei echipe pe care nu am învins-o decât în meci amical, în rest, în meciurile oficiale avem două rezultate de egalitate şi o înfrângere''

Partida contra Muntenegrului va începe la ora 21,45 (ora României), acesta fiind ultimul meci din Grupa a 4-a din Seria C a Ligii Naţiunilor.

În prezent clasamentul se prezintă astfel: 1. Serbia 11 puncte, 2. România 9 puncte, 3. Muntenegru 7 puncte, 4. Lituania 0 puncte.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Sport