Liga Naţiunilor. Declaraţiile lui Chipciu şi Maxim după meciul cu Lituania

Prima reprezentativă de fotbal a României a ieşit victorioasă în faţa echipei similare a Lituaniei cu scorul de 2-1 (1-0), joi seara, succes obţinut la limită, în minutele de prelungire. Autorii golurilor au fost Alexandru Chipciu (min. 13), respectiv Alexandru Maxim (90+4).
(Captură foto)

Rezultat admirabil obţinut de selecţionata de fotbal a României în partida din Grupa a 4-a din Seria C a Ligii Naţiunilor desfăşurat, joi seara, pe stadionul LFF din Vilnius în faţa echipei gazdă - Lituania.

Primul gol al serii a purtat semnătura lui Alexandru Chipciu (min. 13) care a reluat în plasa porţii din careul mic mingea respinsă de Algis Jankauskas, în urma unei acţiuni pornite de la o pasă inspirată a lui Stanciu pentru Ţucudean.

"Nu m-am gândit când am înscris ultimul gol pentru echipa naţională, nu m-a interesat acest lucru. A fost un meci greu, eram sigur de asta pentru că am mai avut experienţa terenului sintetic în Kazahstan şi în Insulele Feroe. Nu e uşor să câştigi pe un teren sintetic pe care adversarul e obişnuit să joace. Ne-a fost teamă ca nu vom câştiga pentru că mai erau câteva minute de joc. Dar şansa a fost de partea noastră şi am înscris (n.r. - în minutul 94). ", a afirmat Chipciu.

Al doilea gol, şi cel mai important, a aparţinut lui Alexandru Maxim (90+4), care l-a învins pe goalkeeper-ul Algis Jankauskas cu un şut în plasa laterală din marginea careului mic, după ce în prealabil reuşise să dribleze doi adversari.

"Sunt fericit pentru victorie. Era foarte important pentru noi acest meci cu Lituania. Acum putem merge la Bucureşti cu 3 puncte în buzunar şi să jucăm cu Serbia pentru primul loc în grupă. Teamă nu ne-a fost că nu vom câştiga, toţi eram foarte montaţi. Ştiam că va fi dificil şi trebuie să recunoaştem că nu am jucat cum ne-am dorit.. Am avut puţin noroc în ultimele minute, dar noi am venit aici doar cu gândul la cele 3 puncte pe care doream să le obţinem indiferent cum. Şi mă bucur că am reuşit", a mărturisit la rândul său mijlocaşul român pentru ProX.

În urma victoriei de la Vilnius, naţionala României ocupă locul doi în clasamentul grupei cu 5 puncte, după Serbia - 7 puncte (următoarea adversară a tricolorilor - 14 octombrie- ora 16,00 - Arena Naţională) , poziţia a treia revenind Muntenegrului 4 puncte, respectiv Lituania ultima clasată cu 0 puncte.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Sport