Liga I. FCSB, victorie frumoasă în faţa celor de la FC Viitorul

Gruparea antrenată de Gică Hagi s-a înclinat la două goluri diferenţă în faţa vicecampioanei României, scor final 2-0 (1-0), luni seara, meci din etapa a 19-a a Ligii I de fotbal.
(FCSB/facebook)

FC Steaua Bucureşti a obţinut o victorie importantă, luni seara, la Piteşti, în faţa echipei constănţene FC Viitorul, scor 2-0 (1-0), rezultat ce le asigură în continuare roş-albaştrilor să păstreze şanse în lupta pentru prima poziţie a clasamentului Ligii I.

Formaţia pregătită de Nicolae Dică şi-a concretizat cele trei puncte puse în joc prin reuşitele lui Florin Tănase (min. 41) - gol marcat cu şansă în urma unui penalty, după ce în prealabil goalkeeper-ul dinamovist Valentin Cojocaru apărase lovitura de pedeapsă, însă mingea respinsă de acesta a nimerit gheata executantului care nu a mai greşit ţinta. Arbitrul de centru Marius Avram acordase penalty în urma unui fault în careu comis de Viorel Ghiţă asupra lui Florinel Coman.

Al doilea gol înregistrat pe tabela de marcaj a venit în urma unei faze fixe, Lucian Filip (76) trimiţând mingea sub transversală, fără şanse pentru portar.

"O victorie importantă, un meci foarte greu, cu o echipă de top. Era important să câştigăm acest joc pentru a rămâne în continuare pe doi. Consider că am făcut o partidă foarte bună. Mai ales în a doua repriză, ne-am creat 6-7 ocazii clare de a marca. Am avut o atitudine foarte bună, cu astfel de atitudine vom câştiga campionatul. Am arătat că o echipă care ştie ce vrea şi îi felicit pe băieţi." a declarat la finalul partidei, pentru Digisport, antrenorul grupării din Ghencea, Nicolae Dică.

FCSB, care venea după un eşecul surprinzător înregistrat în faţa celor de la ACS Sepsi OSK Sf. Gheorghe (2-4), ocupă acum locul doi în clasamentul Ligii I, la trei puncte de liderul CFR Cluj.

În schimb, FC Viitorul contabilizase şase meciuri fără înfrângere (patru victorii, două egaluri). Graţie acestui eşec constănţenii au coborât pe locul patru în clasament, făcând rocadă cu CSU Craiova, cea din urmă câştigând la rândul lor confruntarea cu FC Voluntari (3-1).

În tur, clubul patronat de Gigi Becali se impusese cu 4-1.

Echipele de start:

FCSB: Bălgrădean - Benzar, Planic, Bălaşa, Morais - Nedelcu, Filip - Man, Tănase, Coman - Gnohere.

Viitorul: Cojocaru - Boboc, Mladen, Ghiţă, De Nooijer - Achim, Vina, Artean - Hagi, Vodut, Drăguş.

Arbitru: Marius Avram (Bucureşti); arbitri asistenţi: Mircea Mihail Grigoriu (Bucureşti), Marius Nicoară (Drobeta-Turnu Severin); arbitru de rezervă: Andrei Florin Chivulete (Bucureşti)
Observatori: Constantin Ştefan (Bucureşti) - CCA, Paul Mincu (Bucureşti) - LPF