Liga I. FC Viitorul, victorie cu emoţii în faţa celor de la Poli Iaşi (2-1)

Gruparea constănţeană a dispus dramatic de Poli Iaşi cu două goluri reuşite în ultimele 10 minute de joc, golurile purtând semnăturile lui Vlad Achim (80 - penalty) şi Rivaldinho (90+1). Moldovenii au condus din minutul 39 graţie lui Adrian Bălan (penalty).
FC Viitorul - Poli Iaşi (2-1), în etapa a 10-a a  Ligii I de fotbal.
FC Viitorul - Poli Iaşi (2-1), în etapa a 10-a a Ligii I de fotbal. (Viitorul FC/facebook)

FC Viitorul Constanţa a avut o seară grea pe Stadion Central - 'Ovidiu' acolo unde în etapa a 10-a a Ligii I de fotbal a primit replica formaţiei Poli Iaşi. Gruparea moldoveană a fost extrem de periculoasă pentru 'puştii lui Hagi', a ridicat probleme serioase apărării celor din urmă, dar graţie goalkeeper-ului Cătălin Căbuz care a făcut un meci admirabil, rezultatul final a ţinut până la urmă cu ei.

Oaspeţii au deschis scorul în minutul 39 în urma unui penalty executat de Adrian Bălan, pentru ca apoi echipa pregătită de Gheorghe Hagi să puncteze de două ori pe final prin Vlad Achim (80 - penalty) şi Rivaldinho (90+1).

"Vreau să-mi felicit echipa, jucătorii. A început războiul, dar suntem pregătiţi de luptă şi vom merge să ne luptăm. Echipa a demonstrat că ştie să lupte. Antrenorul a făcut nişte schimbări, dar Cel de sus a văzut şi ne-a ajutat să câştigăm. Iaşi a avut o grămadă de ocazii, dar nu a fost aşa cum a spus antrenorul lor, că a fost împinsă echipa mea din spate de arbitri.", a declarat fost decar al naţionalei României, Gheorghe Hagi la Digi Sport.

Echipa de la malul Mării Negre a avut de suferit după ce a rămas în zece oameni în minutul 54, fundaşul olandez Bradley De Nooijer primind al doilea cartonaş galben, iar Gică Hagi a fost la rândul lui eliminat în min. 84 de arbitrul Adrian Comănescu.

La rândul său antrenorul celor de la Poli Iaşi, Mihai Teja (41 de ani), s-a arătat extrem de supărat faţă de rezultatul final.

"Ne-am bătut singuri, din păcate. Conducem cu 2-0, ne egalează Chindia, conducem 2-0, ne bate Gaz Metan, acum am avut şi superioritate numerică. Nu ştiu ce se întâmplă. Cred că am făcut un meci bun, dar nu luăm puncte. O să regretăm foarte mult.. Este incredibil cum au putut să ne întoarcă meciul acesta. Noi suntem de vină! Au fost nişte momente cheie ale jocului pe care puteam să le gestionăm mai bine." a spus Teja.

Graţie celor trei puncte acumulate din această confruntare, FC Viitorul Constanţa a urcat pe poziţia a doua în clasament, la egalitate de puncte cu CFR Cluj, 21. De partea celalaltă, Poli Iaşi rămâne pe 5, cu 16 puncte.

Au evoluat echipele:

Viitorul: Căbuz – Boboc, Artean, Iacob, De Nooijers – Achim – Ciobanu, Casap (Matei 59) – Iancu, Rivaldinho, Houri
Rezerve: Cojocaru – Matei, Leca, Calcan, Ganea, S. Filip, M. Dulca
Antrenor: Gheorghe Hagi

Poli Iaşi: Târnovanu – Gallego, Frăsinescu, Diallo, Radu – Mihalache, Loshaj – Platini, Passaglia, Horşia – Bălan
Rezerve: Bădic, Popadiuc, Cristea, Chelaru, Andrei Cristea, Rusu
Antrenor: Mihai Teja

Au marcat: Vlad Achim (80 - penalty), Rivaldinho (90+1), respectiv Adrian Bălan (39 - penalty).
Cartonaş roşu: Bradley De Nooijer (FC Viitorul, 54).
Arbitru: Adrian Comănescu (Râmnicu Vâlcea); arbitri asistenţi: Mircea Mihail Grigoriu (Bucureşti), Alexandru Vodă (Alba Iulia); arbitru de rezervă: Florin Andrei (Târgu Mureş)
Observatori: Florin Hîncu (Braşov) - CCA, Constantin Stătescu (Bucureşti) - LPF

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Sport