Liga I. FC Viitorul, învinsă de campioana CFR Cluj

Echipa antrenată de Gheorghe Hagi s-a înclinat pe teren propriu în faţa grupării ceferiste, scor 1-0 (1-0), luni, în ultimul meci din etapa a 20-a a Ligii I de fotbal.
FC Viitorul - CFR Cluj 0-1, meci din etapa a 20-a a Ligii I de fotbal.
FC Viitorul - CFR Cluj 0-1, meci din etapa a 20-a a Ligii I de fotbal. (Fotbal Club CFR 1907 CLUJ-NAPOCA/facebook)

Campioana României - CFR Cluj păstrează în continuare postura de lider al clasamentului Ligii I, în urma succesului la limită înregistrat în faţa formaţiei constănţene FC Viitorul, luni, la Ovidiu, scor final 1-0 (1-0).

Echipa pregătită de Antonio Conceicao da Silva a obţinut cele trei puncte puse în joc graţie lui George Ţucudean, cel mai bun marcator al actualei ediţii de campionat, care a înregistrat o nouă reuşită în minutul 33, acesta trimiţând mingea în plasa porţii apărate de Cojocaru după o pasă inteligentă venită de la Omrani.

Puştii lui Hagi au ieşit la atac, au forţat egalarea, dar rezultatul pe tabela de marcaj a rămas neschimbat până la fluierul de final al arbitrului.

"Dezamăgirea e că am jucat un fotbal foarte bun şi nu am câştigat. Am meritat. Am făcut-o mai bine ca ei, ei s-au apărat. Nu poţi să faci cu CFR Cluj, o echipă puternică, matură, care se apără în 16 metri. Dar noi am făcut-o, puteam fi mai inspiraţi în pasa decisivă, în şut la poartă. Sunt fericit, cred că am făcut un meci bun. S-a văzut un lucru, că echipa e tânără şi încă nu are maturitatea şi momentul deciziei, când trebuie să rişti" a declarat fosta glorie a fotbalului românesc Gică Hagi.

În urma acestui rezultat Viitorul iese din lupta pentru titlu, dar rămâne pe locul patru în clasament. Ultimele trei etape formaţia de la malul Mării Negre a înregistrat un eşec şi două egaluri.

În schimb 'Feroviarii', care şi-au luat cu această ocazie revanşa, după ce în tur cedaseră cu 2-1, au rămas neînvinşi de 13 etape (9 victorii şi 4 egaluri).

Au evoluat echipele

Viitorul: Cojocaru - Boboc, Mladen, Luchin, De Nooijer - Artean, T. Baluta, Vana - I. Hagi, Vodut, Drăguş
Rezerve: Buzbuchi, Mâţan, Casap, Achim, Ciobanu, Dima, Houri
Antrenor: Gică Hagi

CFR Cluj: Arlauskis - Cr. Manea, Vinicius, Mureşan, Camora - Djokovici, Bordeianu, Culio - C.Deac, Ţucudean, Omrani
Rezerve: Collado, Lang, Peteleu, Păun, Ioniţă II, Petrila, Costache
Antrenor: Toni Conceicao

Arbitru: Istvan Kovacs (Carei); arbitri asistenţi: Vasile Marinescu (Bucureşti), Ovidiu Artene (Vaslui); arbitru de rezervă: Florin Ovidiu Mazilu (Satu Mare)
Observatori: Corneliu Fecioru (Bucureşti) - CCA, Valentin Mateescu (Ploieşti) - LPF