Liga I.Dinamo Bucureşti, locul 12 în clasament după eşecul de la Botoşani

Gruparea din Ştefan cel Mare a ajuns pe locul 12 după înfrângerea suferită cu 2-0 în faţa moldovenilor şi va trebui să lupte la baraj pentru rămânerea în primul eşalon fotbalistic competiţional.
(ODD ANDERSEN / AFP / Getty Images)

FC Botoşani a obţinut o victorie importantă, luni seara, pe stadionul 'Municipal' - reşedinţă de judeţ, în faţa grupării bucureştene FC Dinamo - meci din etapa a 11-a a Ligii I de fotbal.

Botoşănenii s-au impus cu scorul de 2-0 (1-0), golurile purtând semnătura lui Răzvan Oaidă (min. 3) - care a finalizat cu călcâiul după o pasă inspirată a francezului Ongenda, respectiv italianul Diego Fabbrini, care a marcat în prelungiri (min. 90), în urma unui contraatac pornit din propria jumătate de teren.

"Sunt foarte supărat şi vă spun sincer că nu mă aşteptam la greşelile individuale pe care le-am făcut.. O să fac o analiză, sunt nemulţumit de mulţi dintre jucători. Au fost greşeli tactice, tehnice, de poziţionare. O să le arăt ce au făcut greşit şi ce trebuie să facă. Mă uit în clasament şi e extrem de ruşinos. Mai ales că ne aşteaptă o perioadă infernală", a declarat tehnicianul Alb-Roşilor, Claudiu Niculescu la finalul partidei, nemulţumit că echipa sa a ajuns la cinci meciuri consecutive fără victorie în Liga I Betano.

În schimb, botoşănenii au reuşit să obţină al doilea succes după o pauză de opt etape (cinci egaluri, trei eşecuri), graţie acestui rezultat ei făcând rocadă cu 'Câinii' în clasament - de pe 12 pe 11.

Au jucat:

Botoşani: Pap - Patache, Burca, Miron, Dumitraş - Oaida, J. Rodriguez - Golofca, Ongenda, Chitosca - M. Roman
Rezerve: Fraisl, Chindris, Tarsa, Karaboue, Fabrini, Brekalo, Ed. Florescu

Dinamo: Penedo - Corbu, Mezague, Katsikas, Popovici - Nistor, Gomelt - Hanca, Sorescu, Salomao - Subotic
Rezerve: Esanu, M. Popescu, Grozav, Cooper, D. Popa, R. Grigore, R. Moldoveanu

Au marcat: Răzvan Oaidă (3), Diego Fabbrini (90).
Arbitru: Andrei Florin Chivulete (Bucureşti); arbitri asistenţi: Vasile Marinescu (Bucureşti), George Florin Neacşu (Câmpulung Muscel); arbitru de rezervă: Eduard Ioniţă (Galaţi)
Observatori: Zoltan Szekely (Baia Mare) - CCA, Ioan Mironaş (Piatra Neamţ) - LPF