Liderul USR: Intimidări în stil mafiot! Acum a venit rândul presei. România nu mai apără cetăţenii, ci hoţii

Liderul USR Dan Barna a criticat în termeni duri demersul Autorităţii Naţionale de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal în cazul RISE Project şi a cerut demisia şefei instituţiei, care este urmărită penal pentru abuz în serviciu.
Dan Barna
Dan Barna (Mihut Savu / Epoch Times Romania)

Preşedintele social-democraţilor Liviu Dragnea, prin "lacheii săi PSD", din fruntea instituţiilor statului încearcă să îi "intimideze" pe jurnaliştii de la Rise Project şi să îi oprească din a mai scoate la iveală "mizeriile" din #TeleormanLeaks, a acuzat joi, pe pagina sa de socializare, liderul USR Dan Barna.

"Dragnea, prin lacheii PSD, bagă pumnul în gură celor care îi demască! Vrea să-i intimideze pe procurorii şi judecătorii care se ocupă de dosarele lui, vrea să-i intimideze pe românii care denunţă hoţia şi abuzurile cu lacrimogene şi bastoane, iar acum a venit rândul presei. Autoritatea Naţională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal (ANSPCP) cere jurnaliştilor de la RISE Project să divulge identitatea surselor care le-au oferit acestora informaţiile din valiză, sub ameninţarea unor amenzi cât prejudiciul din Teldrum. Aşa ceva nu se poate întâmpla într-o democraţie! Scopul GDPR-ul este pervertit politic de Dragnea, iar în România nu mai apără cetăţenii, ci hoţii!", a declarat Barna.

În acest context, preşedintele USR îi cere demisia şefei ANSPCP.

"Şefa ANSPCP trebuie să demisioneze! Este urmărită penal pentru abuz în serviciu, acea infracţiune pe care PSD-ALDE au încercat în ultimii 2 ani să o scoată din vocabularul colectiv şi din lege. Iar acum ameninţă presa, cu intimidări în stil mafiot! Le-am simţit şi noi vara aceasta atunci când strângeam semnături pentru Fără Penali, când mai mult colegi au fost insultaţi, ameninţaţi şi amendaţi de primarii PSD şi vasalii lor. Liviu Dragnea nu suportă să i se amintească că este doar un penal!", a precizat Barna.

Reamintim că jurnaliştii de la Rise Project au acuzat tentative de intimidare din partea "grupării Dragnea" după ce au început să publice conţinutul celebrei valize cu documente legate de afacerile Tel Drum, documente care duc inclusiv la liderul PSD şi la familia acestuia.

Mai exact, jurnaliştii de la Rise Project s-au trezit că statul le cere divulgarea surselor în cazul #TeleormanLeaks şi informaţii despre toate datele pe care le deţin iar Autoritatea Naţională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal îi ameninţă cu penalităţi de 20 de milioane de euro în caz că nu vor furniza acces la sistemele lor informatice. Detalii aici.