Liderul USR: Dorneanu, marele superpensionar - va cumula patru pensii speciale. Iar Dragnea şi Olguţa...

Continuator al nomenclaturii comuniste, PSD s-a bazat întotdeauna pe favorizarea unor categorii socio-profesionale prin acordarea de privilegii materiale, a acuzat liderul USR Dan Barna, după ce şeful PSD Liviu Dragnea a anunţat că noua lege a pensiilor va repara nedreptăţile din sistem.
Valer Dorneanu
Valer Dorneanu (Mihut Savu / Epoch Times Romania)

La o zi după ce PSD a votat pensii speciale pentru baronii locali, Liviu Dragnea are tupeul să promită că viitoarea lege a pensiilor va repara nedreptăţi, ceea ce reprezintă culmea cinismului, a afirmat joi, pe pagina sa de socializare, preşedintele USR Dan Barna.

"Dreptatea asta e doar o perdea de fum sub care ascunde că, după ce a furat bani de la copiii defavorizaţi, va fura şi de la pensionari. Liviu Dragnea va cumula la pensia normală, două pensii speciale, de parlamentar şi de preşedinte de Consiliu Judeţean. 7,2 miliarde de lei se cheltuiesc anual pentru pensiile speciale, bani care ar putea să fi folosiţi pentru a crea servicii sociale reale pentru persoanele cele mai vulnerabile din societate: copiii şi vârstnicii. Mulţi dintre actualii parlamentari şi primari vor cumula mai multe pensii speciale, chiar Olguţa Vasilescu va primi două. Dar marele superpensionar este Valer Dorneanu care va cumula nu mai puţin de patru pensii speciale: de magistrat, de parlamentar, de judecător al CCR şi de Avocat al Poporului", a declarat Dan Barna.

Liderul USR a subliniat că o adevărată reparaţie ar fi eliminarea pensiilor speciale, aşa cum a propus printr-un proiect de lege partidul pe care îl conduce.

"Noi am contestat la CCR şi Codul Administrativ care dă pensii speciale baronilor locali. Un sistem de pensii echitabil este bazat pe contributivitate şi solidaritate, nu pe privilegii. Continuator al nomenclaturii comuniste, PSD s-a bazat întotdeauna pe favorizarea unor categorii socio-profesionale prin acordarea de privilegii materiale. Pensiile speciale sunt expresia acestui favoritism şi duc la dezbinare socială. Am întâlnit pe stradă, în timp ce strângeam semnături pentru #FărăPenali, multă revoltă strânsă la cei vârstnici împotriva acestui sistem de pensii speciale", a precizat Dan Barna.

În acest context, şeful USR dă asigurări că partidul său "merge mai departe şi se va lupta cu sistemul de privilegii pe care PSD şi ALDE şi le acordă zilnic pe spinarea românilor care chiar au nevoie de o schimbare reală în viaţa lor de zi cu zi."

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne