Liderul UDMR, acuzaţii la adresa Justiţiei: "Putem vorbi de un stat de drept când un om este condamnat fără nicio probă?"

Indiferent de ce cred procurorul şi magistraţii, Anna Horvath, politician condamnat la închisoare de instanţa de fond, rămâne „un lider”, susţine Kelemen Hunor.
Kelemen Hunor(UDMR),
Kelemen Hunor(UDMR), (Florin Chirila/Epoch Times)

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a criticat în termeni duri condamnarea în primă instanţă a fostului viceprimar al Clujului Anna Horvath, susţinând că magistraţii au decis condamnarea la închisoare „fără nicio probă”, relatează digi24.ro.

Potrivit liderului UDMR, procedurile ar fi fost încălcate în mod repetat şi nu ar fi existat probe suficiente pentru o sentinţă de condamnare.

„În cazul Annei, nu este nici Justiţie, nici lege”, a susţinut Kelemen Hunor, în opinia căruia în cazul fostului primar a fost comisă "o crimă."

„Putem vorbi de un stat de drept când un om este condamnat fără nicio probă?”, se întreabă liderul UDMR în mesajul postat, în limba maghiară, pe Facebook.

Acesta mai arată că, indiferent de ce cred procurorul şi magistraţii, Anna Horvath rămâne „un lider” şi că membrii UDMR şi cetăţenii de etnie maghiară din Cluj-Napoca sunt atenţi în continuare la spusele acesteia.

Reaminim că Anna Horvath, fost viceprimar al Municipiului Cluj şi actualmente consilier local, a fost condamnată, vineri, de Curtea de Apel Cluj la doi ani şi opt luni de închisoare cu executare pentru fapte de corupţie. Sentinţa poate fi atacă cu apel.

După pronunţarea sentinţei, Horvath a acuzat că „România este un stat securist”. Mai multe informaţii pe acest subiect puteţi accesa aici

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne