Liderul turkmen şi-a consolidat puterea

Preşedintele autoritar al Turkmenistanului, Kurbanguli Berdimukhamedov, şi-a consolidat puterea în urma alegerilor câştigate cu un procent de 95%.

Autocratul este, de asemenea, prim ministru şi conducător al forţelor armate, cât şi preşedinte al singurului partid politic al ţării, după tipicul comunist.

Berdimukhamedov a beneficiat de o campanie de faţadă, în timpul căreia a concurat împotriva unor candidaţi care i-au lăudat în mai multe rânduri capacităţile de lider.

Comisia Electorală Centrală din Ashqabat a declarat duminică votul ca fiind liber şi valid, afirmând că ilustrează unitatea Turkmenistanului.

La legeri nu au fost observatori de la Organizaţia de Securitate şi Cooperare Europeană.

Conform statisticilor oficiale, peste 97% din cetăţenii cu drept de vot din republică s-au prezentat la urne.

Turkmenistanul, cu o populaţie de 5 milioane de locuitori, este o regiune bogată în petrol, care se învecinează cu Iranul, Rusia şi China. Resursele sale, în special în domeniul metalelor rare, sunt curtate atât de Occident, cât şi de Kremlin şi Beijing.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe