Liderul socialiştilor numără greşelile comuniştilor

Socialistul Igor Dodon este de părere că strategia PCRM a fost greşită în ultima perioadă. Potrivit opiniei lui, ideologii formaţiunii au radicalizat şi marginalizat formaţiunea.

Despre această sursa a vorbit în cadrul unei emisiuni la tv7. Dodon declară că erorile strategice admise de comunişti au început încă în 2009 notează unimedia.

„Ei au făcut o serie de greşeli strategice. Haideţi să ne amintim:

1. aprilie 2009 - obţin 60 de mandate, nu pot găsi un compromis, ascultă pe cineva din ideologi şi merg la anticipate ca să obţină 80 mandate. Rezultatul a fost sub aşteptări: au obţinut 48 mandate.

2. septembrie 2009 - Vladimir Voronin pleacă din funcţia de preşedinte. Un lucru de neînţeles pentru mulţi. De ce să plece Voronin ca Ghimpu să devină interimar? În loc să facă isterie, comuniştii ar trebui să se întrebe cine i-a adus la Guvernare - tot comuniştii prin acţiunile lor.

3. 2011 - „PCRM vorbeşte despre uzurparea puterii în fiecare zi. Dacă Parlamentul este nelegitim începând cu septembrie, de ce în octombrie negociau cu Filat demiterea şefului SIS şi o altă majoritate parlamentară? De ce în luna decembrie aţi început negocierile cu PD? De ce până la urmă în ianuarie se aşează cu uzurpatorii la masa de negocieri şi îl înaintează pe dl Talmaci la funcţia de preşedinte? Pentru că mai târziu să spună că totul este ilegal? Ceva nu se leagă aici”, a opinat Dodon.

Conform opiniilor lui Dodon, ca urmare a acestei radicalizări şi marginalizări, o parte din deputaţii PCRM ar putea spune că această formaţiune nu-i mai reprezintă. „Nu obligatoriu cei care vor pleca se vor duce la socialişti. Vor fi şi alţii, care ar putea fi motivaţi, fie prin resurse administrative, fie prin alte metode. Toamna va fi una foarte fierbinte. Toate pronosticurile arată că vine un nou val al crizei. Atunci iar vor începe acuzaţii. Cineva ar putea încerca să facă reformatări în AIE”, a conchis Igor Dodon.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe