Liderul senatorilor UDMR: Uniunea nu va semna moţiunea de cenzură

Attila Cseke
Attila Cseke (Epoch Times România)

Liderul senatorilor UDMR, Cseke Attila, a declarat, miercuri, la RFI, că partidul său nu va semna moţiunea de cenzură pe care PSD a pregătit-o împotriva guvernului Orban. Motivul ar fi acela că Uniunea nu doreşte o soluţie care să înrăutăţească posibilităţile de intervenţie în cazul epidemiei Covid-19. Cseke Attila a adăugat însă că UDMR are critici la adresa executivului liberal şi va decide înaintea dezbaterii moţiunii de cenzură cum va vota.

”Noi am anunţat acum o săptămână, acum zece zile, că UDMR nu va semna moţiunea de cenzură care se preconiza a fi iniţiată de către PSD şi vom decide, aşa cum avem procedura noastră internă, întotdeauna, în grupurile parlamentare, înainte de dezbaterea şi votul moţiunii de cenzură [...] vom analiza la momentul respectiv, având multe criterii sau situaţii. [...] trebuie văzute consecinţele politice şi administrative ale trecerii unei moţiuni de cenzură în acest context pandemic. [...] Noi nu vom aborda politicianist această chestiune, ci vom aborda strict la momentul respectiv în ce situaţie este ţara şi ce este mai eficient pentru ţară”, a precizat liderul UDMR.

Cseke Attila adaugă că ”mulţi nu ştiu ce se va întâmpla în septembrie, în ce sens va evolua criza pandemică”.

„În nici un caz ,UDMR nu îşi doreşte să existe o soluţie care eventual să înrăutăţească şi mai mult posibilităţile de intervenţie. Evident că sunt şi critici şi am formulat şi noi critici, nu puţine, pentru că sunt de criticat multe măsuri ale Guvernului”, a subliniat politicianul.

Declaraţiile integrale aici.