Liderul PSD nu se mai vrea condamnat penal. Contestă pedeapsa la închisoare cu suspendare

Oprit să acceadă la postul de premier de condamnarea la închisoare (cu suspendare) în dosarul fraudării referendumului din 2012, Dragnea contestă sentinţa pronunţată de magistraţi.
Liviu Dragnea
Liviu Dragnea (Florin Chirilă/Epoch Times)

Magistraţii Tribunalului Bucureşti judecă, miercuri, contestaţia la executarea condamnării de doi ani de închisoare cu suspendare în dosarul „Referendumul”, depusă în 3 februarie de liderul PSD, Liviu Dragnea.

Potrivit Realiteatea.net, Dragnea nu s-a prezentat în faţa instanţei iar magistraţii au rămas în pronunţare.

Cu o zi înainte, Liviu Dragnea declara public că, din ce a înţeles, în dosarul "Referendumul” a primit pedeapsa pentru "exemplificare” şi că nu este corect ca oamenii să fie condamnaţi pentru exemplu, astfel de situaţii aducând aminte de "nişte vremuri triste”. Preşedintele PSD a adăugat că are dreptul să conteste decizia din dosarul "Referendumul" atât timp cât hotărârea nu este completă.

"O să mă uit cu atenţie cine a semnat motivarea respectivă, să vedem dacă avea dreptul să semneze, pentru că eu cred că, totuşi, de la această clădire (Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, n.r.) se aşteaptă ca legea să fie respectată la rigoare", a precizat Dragnea.

La rândul său, procurorul DNA a cerut miercuri Tribunalului Bucureşti să trimită la Înalta Curte partea din contestaţia la executare a lui Dragnea referitoare la semnatarii motivării condamnării din dosarul "Referendumul", judecătorul urmând să stabilească dacă admite această cerere, arată Hotnews.

Magistratul DNA a arătat că solicitarea de trimitere la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie este doar pentru partea din dosar referitoare la semnatarii motivării, iar contestaţia la executare formulată de Liviu Dragnea să se judece în continuare la Tribunalul Bucureşti.

Reamintim că pe 22 aprilie 2016, preşedintele PSD Liviu Dragnea a fost condamnat, de instanţa supremă, la doi ani de închisoare cu suspendare fiind acuzat că a coordonat un mecanism complex, în care a implicat mai multe persoane asupra cărora avea influenţă în virtutea funcţiei pe care o deţinea, având ca scop fraudarea rezultatelor privind participarea la votul pentru demiterea lui Traian Băsescu.