Liderul PPE: Guvernul PSD-ALDE a trecut una dintre liniile roşii. Trebuie să îşi schimbe cursul

Manfred Weber, liderul grupului de centru-dreapta Partidul Popular European.
Manfred Weber, liderul grupului de centru-dreapta Partidul Popular European. (Gerard Julien/AFP/Getty Images)

Guvernul PSD-ALDE a trecut a trecut una din liniile roşii legată de dezbaterea comună, legată de valori, astfel că trebuie să îşi schimbe cursul, a afirmat, marţi, liderul Partidului Popular European, Manfred Weber, la dezbaterea din Parlamentul European privind viitorul UE la care a participat preşedintele Klaus Iohannis.

"(...) România face parte din Uniunea Europeană, este adevărat, însă nu îndeplineşte neapărat condiţiile pentru zona euro. Sperăm ca zona Schengen să se extindă şi România să facă parte din ea şi sprijinim procesul de extindere al zonei Schengen. Hai să păstrăm angajamentul. Sprijinim şi cele spuse de Jean Claude Juncker, respectiv că ar trebui să facem primul pas prin deschiderea aeroporturilor înainte de alegerile din 2019.

Aş dori să îmi exprim respectul şi faţă de cetăţenii României, pentru că, într-adevăr, trebuie să continue modernizarea acestei ţări, o ţară care se luptă puternic pentru principiile fundamentale şi combaterea corupţiei. Aş dori să clarific acest lucru, nu e vorba doar de o problemă românească, dar e şi o problemă românească şi oamenilor le pasă de situaţia din ţara lor.

Guvernul trebuie să schimbe cursul. Am discutat acest lucru în urmă cu câteva săptămâni la Strasbourg şi la Strasbourg familia noastră politică subliniază faptul că Guvernul de azi din România a trecut una din liniile roşii legată de dezbaterea comună, legată de valori şi aş dori să vă mulţumesc dvs., domnule preşedinte, pentru că românii care au dorit să ofere României o voce europeană au fost sprijiniţi de dvs. Sunteţi preşedintele unei Românii europene, ceea ce este excelent", a declarat Manfred Weber.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne