Liderul PMP, râzând: Dacă Băsescu va intra în această bătălie va fi... Aveţi răbdare

Traian Băsescu
Traian Băsescu (GEORGES GOBET / AFP / Getty Images)

Preşedintele PMP, Eugen Tomac, a vorbit din nou, la postul B1 TV, despre posibila candidatură a lui Traian Băsescu la Primăria Capitalei, în contextul eşecului negocierilor dintre PMP şi PNL-USR/PLUS.

"Pentru Primăria Capitalei, dacă domnul preşedinte Traian Băsescu va intra în această bătălie va fi.... (râde) Aveţi răbdare. În câteva zile, PMP va face acest anunţ. Eu îmi doresc personal enorm de mult ca domnul preşedinte Traian Băsescu să-şi obţină cel de-al treilea mandat de Primar General. Sunt absolut convins că, după această experienţă politică de preşedinte al României, de europarlamentar, va reuşi să dea o nouă faţă oraşului într-un timp record, pentru că ştie Bucureştiul foarte bine. A demonstrat atunci când a fost ales, în urmă cu 20 de ani. Din păcate, chiar dacă nu vom avea o campanie electorală clasică, cu întâlniri cu cetăţenii, va fi o campanie grea. Cel târziu la începutul săptămânii viitoare, vor face un anunţ clar şi vom explica motivele pentru care PMP intră în aceasta competiţie. Am înţeles motivul pentru care celelalte partide au decis să meargă singure. E opţiunea domniilor lor", a declarat Eugen Tomac.

La remarca moderatorului că, de fapt, PNL şi Alianţa USR-PLUS merg împreună în alegerile locale din Bucureşti, nicidecum singure, liderul PMP a replicat:

"Nu e o alianţă, e o înţelegere pe care n-o înţeleg sub nicio formă, pentru că o alianţă e atunci când merg cu candidaţi comuni, cu liste comune, cu un mesaj de învingător. Or, chestiunea asta extrem de sofisticată cu liste separate la consilii locale şi la Consiliul General, cu unele partide care vor avea candidaţi la unele sectoare, celelalte nu vor avea, e o situaţie pe care, personal, nu o înţeleg. Avantajează PSD din toate punctele de vedere. Noi am fost destul de oneşti, am discutat şi cu Dan Barna şi cu premierul Ludovic Orban, le-am explicat că pretenţiile noastre nu sunt exagerate. N-au dorit să facem un front comun, prin urmare suntem obligaţi".

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne