Liderul Platformei DA: Există pericolul anarhiei, dar nu putem vorbi despre un război civil

Preşedintele Platformei Civice „Demnitate şi Adevăr”, Andrei Năstase a declarat că în Moldova nu va avea loc scenariul din Ucraina. Luând în considerare situaţia din ţară, se va face tot posibilul pentru evitarea unui război civil.
Protest la Chişinău
Protest la Chişinău (Epoch Times România)

„Nicidecum nu putem vorbi despre un război civil. Dacă există acum două părţi - există pe de o parte această guvernare ticăloşită, şi pe de alta întregul popor. 93% din populaţia Republicii Moldova îl detestă pe Plahotniuc, ca principal beneficiar a ceea ce se întâmplă, al dezmăţului din Republica Moldova. Deci nu există două tabere”, a afirmat liderul Platformei DA într-un interviu pentru Republica.ro, conform Jurnal.md.

În prezent, în Moldova haosul începe să se instaureze puţin câte puţin, a afirmat Andrei Năstase, care a subliniat că desfăşurarea actuală a lucrurilor creşte pericolul anarhiei în RM, „pentru că oamenii s-ar putea ca într-o bună zi să vină în Piaţă şi să nu mai asculte de organizatorii protestelor. Noi tot timpul îi chemăm la acţiuni paşnice, civilizate, democratice şi oamenii spun: dom’le, dar ne mai purtaţi atâta pe drumuri? Avem un an de zile de când tot ieşim în stradă, tot protestăm, facem marşuri - duminică am făcut 20 de kilometri - şi nicio reacţie”.

În cazul în care acţiunile de protest se vor transforma din paşnice în violente, potrivit lui Năstase responsabilii vor fi guvernanţii.

„Toată responsabilitatea cade pe umerii autorităţilor care au adus Republica Moldova la un genocid social, pe parcursul a 6 ani de zile, sub drapele europene şi sub pretinsa integrare europeană”, a punctat Andrei Năstase.

Precizăm că joi, Consiliul Marii Adunări Naţionale a organizat o conferinţă de presă prin intermediul căreia au transmis autorităţilor să nu-şi maltrateze poporul şi să nu manipuleze protestatarii prin ameninţări cu arestul manifestanţilor. Mai mult, membrul Platformei DA, Valentin Dolganiuc a menţionat că pentru următorul protest ar fi pregătiţi „1500 de oameni înarmaţi ai lui Plahotniuc care au uniforme de poliţişti, veste antiglonţ, lucru categoric interzis pentru structurile paramilitare”.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe