Liderul opoziţiei ruse depune o plângere la FSB împotriva lui Kadîrov

După ce Ramzan Kadirov, mâna dreaptă a lui Putin în Cecenia, a publicat imagini cu liderii opoziţiei ruse luaţi în vizorul unei lunete, Mihail Kasianov a depus o plângere la FSB pentru ameninţare cu moartea.
Liderul cecen Ramzan Kadirov.
Liderul cecen Ramzan Kadirov. (Captură Foto)

Preşedintele partidului politic, Parnas, Mihail Kasianov şi adjunctul său, Vladimir Kara-Murza s-au adresat forţelor de ordine solicitând deschiderea unui dosar penal pe numele şefului cecen, Ramzan Kadirov, din cauza materialului video publicat pe contul său de Instagram, a anunţat miercuri avocatul celor doi.

„Astăzi la Serviciul Federal de Securitate rus a fost depusă o plângere prin intermediul căreia se cere deschiderea unui dosar penal pe acest caz”, a declarat avocatul Vadim Prohorov, citat de Interfax. Potrivit acestuia, o plângere asemănătoare a fost depusă, tot miercuri şi la Comisia de Anchetă a Federaţiei Ruse.

Amintim că la 1 februarie pe pagina de Instagram a lui Ramzan Kadîrov a fost publicat un material video ameninţător, adresat opoziţiei ruse. Mai exact, pe imaginile în care apar preşedintele partidului Parnas, Mihail Kasianov şi adjunctul său, Vladimir Kara-Murza a fost plasată luneta unei puşti, având titlul „Kasianov a mers la Strasbourg să ceară bani pentru opoziţia rusă”, „Cine nu a înţeles, va înţelege!”

Ulterior, Instagram a eliminat imaginile de pe pagina lui Kadîrov. Liderul cecen s-a arătat nemulţumit de acţiunile celor care au şters videoclipul, declarând că este conştient de ceea ce spune, sugerându-le celor doi să-l dea în judecată.

Anterior, la una din întâlnirile cu jurnaliştii din Groznîi, Kadîrov a numit opoziţia rusă „duşmanii poporului”, cerând să fie judecaţi pentru activităţile lor "subversive".

Comisarul pentru drepturile omului din FR, Ella Pamfilova şi şeful prezidenţial al Consiliului pentru drepturile omului, Mihail Fedotov au condamnat declaraţiile lui Kadirov, deschizând o anchetă a cărei rezultate vor fi trimise preşedintelui rus, Vladimir Putin.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe