Liderul nord-coreean cere armatei să se pregătească de luptă




Liderul nord-coreean, Kim Jong-un.
Liderul nord-coreean, Kim Jong-un. (Captură Foto)

Liderul nord-coreean Kim Jong-un a cerut armatei ţării sale să se pregătească de luptă, înaintea unor exerciţii militare anuale comune între Coreea de Sud şi Statele Unite, care vor începe marţi.

În timpul unui discurs adresat luni Comisiei Militare Centrale din cadrul Partidului Muncitoresc, Kim Jong-un a declarat că armata trebuie să îşi concentreze toate eforturile pentru a-şi intensifica pregătirea pentru luptă.

Conform Agenţiei Coreene Centrale de Ştiri (KCNA), Kim a subliniat faptul că armata ar trebui să fie “pe deplin pregătită să reacţioneze la orice formă de război declanşată de inamic.”

Kim a adăugat că este necesară o simplificare a maşinăriei Armatei Coreene a Poporului (ACP).

Remarcile lui Kim au loc după un exerciţiu militar nord-coreean desfăşurat în 21 februarie, în cadrul căruia a fost simulat un atac şi capturarea unei insule strategice din Coreea de Sud.

La începutul lunii, Partidul Muncitoresc a subliniat nevoia pentru dezvoltarea unor echipamente militare de ultimă ora pentru a se putea face faţă unui război modern.

Exerciţiile militare anuale dintre SUA şi Coreea de Sud vor începe în 24 februarie şi durează până în 18 aprilie. Peste 12.500 de soldaţi americani vor lua parte la aceste exerciţii.

Phenianul susţine că exerciţiile militare reprezintă o repetiţie pentru o invazie şi că ţara sa va lua toate măsurile pentru a-şi demonstra puterea, atâta timp cât ameninţările din partea SUA vor persista.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, dând un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.