Liderul deputaţilor USR-PLUS, despre eşecul campaniei de vaccinare: Gheorghiţă, Baciu şi premierul Cîţu să-şi asume responsabilitatea

Florin Cîţu (centru)
Florin Cîţu (centru) (Facebook - Florin Cîţu)

Liderul deputaţilor USR-PLUS, Ionuţ Moşteanu, a declarat vineri seară, pentru Aleph News, că responsabilitatea pentru eşecul campaniei naţionale de vaccinare ar trebui să fie asumată de coordonatorii acesteia, numindu-i printre alţii pe premierul Florin Cîţu ţi pe medicul Valeriu Gheorghiţă.

„Coordonatorii campaniei de vaccinare, evident, ar trebui să-şi asume responsabilitatea pentru eşecul vaccinării. Domnul Gheorghiţă, domnul Baciu – este secretarul de stat care avea atribuţii directe - şi premierul Cîţu ca coordonator principal al acestei campanii. (…) Revenind la vaccinare. Cred că putea să meargă mult mai bine. Cred că a fost o campanie care s-a concentrat pe logistică, nu o campanie de marketing. Campania de vaccinare trebuia să fie o campanie de marketing. Ori campania asta a fost dată la Armată, Armata a făcut logistică că ştie logistică, dar acum o să vedem, aşteptăm şi noi nişte analize”, a precizat deputatul.

Potrivit lui Moşteanu, din punct de vedere al marketingului şi comunicării, campania naţională de vaccinare anti-Covid a fost un eşec.

„Şi îmi asum asta ca un om care a lucrat o viaţă în marketing şi comunicare. N-a fost o campanie de marketing, au fost încercări răzleţe”, a adăugat liderul USR-PLUS.

Critici similare au venit şi din partea preşedintelui PNL, Ludovic Orban, care a afirmat, marţi, în legătură cu ratarea pragului de 5 milioane de români vaccinaţi până în luna iunie, că persoana care a stabilit ţintele campaniei naţionale de vaccinare anti-Covid trebuia să le „urmărească”. Orban a făcut referire la afirmaţiile premierului Florin Cîţu privind vaccinarea a 5 milioane de români până la începutul lunii iunie, prag care nu a fost atins nici până acum.

„Cine a stabilit ţintele trebuia să le urmărească. În ce mă priveşte, ştiţi că eu m-am ferit întotdeauna să stabilesc nişte ţinte, atât timp cât nu au existat nişte evaluări foarte serioase şi, pe de altă parte, activitatea de vaccinare continuă. Ea nu s-a oprit în niciun moment şi tocmai asta am discutat astăzi să găsim soluţii de a creşte numărul persoanelor vaccinate, inclusiv stimulente, de genul bonuri de masă sau alte instrumente care au fost folosite cu succes în alte ţări”, a declarat Orban. Detalii aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne