Liderul deputaţilor PNL: Vasilica Dăncilă a lăsat moştenire 2472 criminali şi 1057 violatori

Florin Roman
Florin Roman (Epoch Times România)

Liderului deputaţilor PNL, Florin Roman, a acuzat-o vineri, într-un comunicat de presă, pe şefa PSD Viorica Dăncilă, că "a lăsat moştenire 2472 criminali şi 1057 violatori".

"Un total de 22.615 deţinuţi eliberaţi mai repede din închisoare, dintre care 2472 condamnaţi pentru omor, 1057 condamnaţi pentru viol şi 3253 pentru tâlhărie. Este bilanţul negru al moştenirii lăsate de guvernul PSD şi de premierul demis, Viorica Vasilica Dăncilă, până la momentul căderii guvernului prin moţiune de cenzură. Bilanţ confirmat oficial de Ministerul Justiţiei. Aproape 7000 de criminali, violatori şi tâlhari au părăsit mai repede penitenciarele, iar circa 10% au recidivat din nou", a afirmat Florin Roman.

Potrivit liberalului, de la intrarea în vigoare a legii, în fiecare lună, aproape 1000 de deţinuţi au ieşit mai repede, beneficiind de bonusul PSD de 6 zile scăzute din pedeapsă la 30 de zile de detenţie.

"PSD şi Dăncilă s-au opus abrogării recursului compensatoriu, transformând străzile României în raiul infractorilor. PSD şi Dăncilă au promis că vor interzice beneficiile recursului compensatoriu pentru criminali, violatori şi tâlhari, şi au minţit, ţinând deschise uşile penitenciarelor pentru ei. Au spus că vor înăspri pedepsele şi au minţit din nou. PSD şi Dăncilă au refuzat să rupă frăţia cu criminalii, violatorii şi tâlharii, oferindu-le mai multe drepturi decât victimelor!", a declarat Florin Roman.