Liderii marilor partide, despre moţiunea de cenzură. Hunor: Nu ar fi nicio tragedie dacă pică Guvernul

Kelemen Hunor, preşedintele UDMR
Kelemen Hunor, preşedintele UDMR (Epoch Times România)

În contextul moţiunii de cenzură împotriva Guvernului Orban, anunţată de liderul interimar al PSD Marcel Ciolacu, jurnaliştii de la G4media au făcut un sondaj în rândul liderilor partidelor de opoziţie, privitor la poziţionarea acestora faţă de moţiune şi la acţiunile pe care le vor întreprinde în caz că Guvernul Orban cade în Parlament.

Potrivit sursei citate, în vreme ce Kelemen Hunor, liderul UDMR, declară că dacă Guvernul Orban pică, formaţiunea pe care o conduce va încerca să contribuie la o coaliţie majoritară, Victor Ponta asigură că partidul său va vota moţiunea şi va susţine orice guvern de tranziţie fără Ludovic Orban. La polul opus se află liderul PMP, Eugen Tomac, care anunţa că nu va susţine nici un demers al PSD în Parlament împotriva actualului guvern şi că partidul său nu va face parte din nici o înţelegere politică în care va fi implicat PSD.

„Dacă guvernul Orban cade la moţiunea de cenzură, sunt două soluţii. Aşa cum s-a întâmplat în 2009, rămâne guvernul demis până la alegerile parlamentare. Nu ar fi nicio tragedie. Prin hotărâri de guvern poate conduce administraţia centrală şi pot lua măsurile necesare în domeniul sanitar. Legislaţia există, deci nu văd probleme deosebite”, a afirmat Kelemen Hunor.

Victor Ponta declară la rândul său că Pro România va vota moţiunea „pentru că suntem singurul partid care oricum NU a votat învestirea Guvernului Orban”.

„Dacă trece moţiunea, vom susţine orice guvern de tranziţie FĂRĂ Ludovic Orban – care să ia măsuri sanitare urgente şi să organizeze corect alegerile”, a adăugat acesta.

Liderul PMP în schimb şi-a exprimat speranţa că moţiunea nu va trece, argumentând că „ţara are nevoie de stabilitate în plină pandemie”.

„Parlamentul are suficiente instrumente de control a activităţii guvernamentale. PMP nu va susţine niciun demers al PSD în Parlament îndreptat împotriva guvernului actual. În cazul în care ar trece moţiunea, noi nu vom face parte din nicio înţelegere politică în care va fi implicat PSD. PSD dacă îşi doreşte s-o aducă pe Dăncilă înapoi să vină cu ea candidat pentru funcţia de premier înainte de a depune moţiunea. Când dai jos un guvern, prezinţi şi alternativa, ultimul premier PSD picat prin moţiune a fost Viorica Dăncilă, dacă vor s-o readucă înapoi să ne spună înainte de a depune moţiunea”, a subliniat Eugen Tomac, preşedintele PMP.

Articolul complet aici

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne