Lideri europeni cer o “Uniune Federală” pentru a salva UE

Patru lideri europeni au făcut apel pentru o “Uniune Federală” europeană cu dorinţa de a consolida relaţia dintre statele europene, în condiţiile în care Bruxelles-ul se apropie de prima “negociere de divorţ” cu ocazia celei de-a 60-a aniversări a înfiinţării blocului.
Steagul Uniunii Europene.
Steagul Uniunii Europene. (Getty Images)

Reprezentanţi din camerele inferioare ale Parlamentelor din Franţa, Italia, Germania şi Luxemburg au trimis o scrisoare ziarului italia La Stampa, prin care cere statelor membre să nu fie “paralizate de teama privind Brexitul” sau de “temeri privind viitoarele alegeri din celelalte ţări”.

Claude Barolone din Adunarea Naţională franceză, Laura Boldrini din Camera Deputaţilor din Italia, Norbert Lammert din Bundestagul german şi Mars Di Bartolomeo din Camera Deputaţilor din Luxemburg au publicat această scrisoare înaintea unei întâlniri a liderilor parlamentari europeni la Roma ce va avea loc în 17 martie.

Liderii se vor aduna pentru a marca cea de-a 60-a aniversare a Tratatului de la Roma, când s-a creat Comunitatea Economică Europeană – predecesoarea Uniunii Europene.

În timpul întâlnirii aniversare, liderii speră să “readucă viziunea şi spiritul” care au stat la baza creării acestei alianţe de către fondatorii UE.

Potrivit avertismentelor celor patru oficiali, proiectul de integrare europeană este expus riscului, în prezent, mai mult ca niciodată din cauza “mişcărilor populiste, naţionaliste şi chiar xenofobe”.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe