Lider USR, reacţie dură după ce Cioloş s-a arătat nemulţumit de susţinerea lui Nicuşor Dan: Cu ce drept se bagă?

Dacian Ciolos si Dan Barna
Dacian Ciolos si Dan Barna (Epoch Times România)

Cristian Ghica, senator USR şi membru în Biroul Naţional al partidului, a avut o reacţie virulentă pe grupul intern "Poiana lui Iocan", după ce Dacian Cioloş s-a arătat nemulţumit că partenerii de alianţă au decis să susţină candidatura lui Nicuşor Dan la Primăria Capitalei, spunând că înţelegerea a fost ca nominalizarea să fie făcută din rândul membrilor partidului, relatează g4media.ro.

"Cu ce drept se bagă Dacian Cioloş în deciziile USR?! (…) Ceea ce spune Dacian Cioloş este absolut inacceptabil. Nimeni de la noi nu le-a spus celor de la PLUS pe cine şi cum să voteze (…) Aşa că nu înţeleg de ce insistă Cioloş să se bage peste deciziile noastre. Este o atitudine arogantă şi nelegitimă.

Alianţa este formată din două partide diferite, cu două conduceri diferite şi cu două opţiuni diferite în privinţa candidatului la Primărie. Nu scrie nicăieri în protocolul Alianţei că Cioloş este lider suprem şi că trebuie să dansăm cu toţii după cum cântă el. Ca să fie foarte clar, este strict treaba membrilor USR pe cine decid să susţină, nu numai pentru primărie, ci pentru orice funcţie (…)

Dacă Nicuşor Dan este cel care poate să o bată pe Firea, nu văd absolut niciun motiv pentru care cei de la PLUS ar putea să-i refuze susţinerea. Decât, repet, din cauza unor orgolii stupide sau dintr-un interes public meschin. Am tot sperat ca ieşirile de până acum ale lui Dacian Cioloş să fie nişte excepţii nefericite.

Dar ele devin o regulă. Aşa că ar trebui poate să-i reamintim lui Dacian Cioloş că a refuzat să intre în USR. Apoi a refuzat fuziunea. Apoi a refuzat o alianţă în care ponderea USR/PLUS să fie cea dată de sondaje (…) Pentru PLUS, USR nu mai este un partener, ci un competitor!", a scris Cristian Ghica pe grupul intern al USR.

Articolul integral aici.