Lider Sindical: Poliţia este falsificată! Avem 40.000 de "poliţişti cameleon"

Săptămâna trecută, un poliţist a fost ucis la datorie. Ulterior, premierul a cerut ca oamenii legii să nu mai patruleze singuri. Este însă o problemă: poliţia are mult prea puţini oameni, chiar mai puţini decât apar în cifrele oficiale, susţine un lider sindical.
Protest al poliţiştilor
Protest al poliţiştilor (Epoch Times România)

Poliţia Română este falsificată, a susţinut liderul Sindicatului Poliţiştilor ''Diamantul'', Emil Păscuţ, la discuţia sindicaliştilor din poliţie cu ministrul de Interne şi cu premierul, pe tema modificării statului Poliţistului, discuţie ce are loc după ce un om al legii a fost înjunghiat la datorie.

"Ni se spune pe hârtie că sunt 80.000 poliţişti, când în realitate sunt circa 40.000, ceilalţi 40.000 sunt nişte poliţişti cameleon, din structurile de suport, de exemplu: psihologi, medici, personalul de deservire la cantină, cântăreţi, contabili. Toate specialităţile care în alte ministere sunt funcţionari publici, personal contractual, la noi suntem toţi poliţişti. Se falsifică realitatea. În hârtii dăm 80.000 poliţişti, în stradă, în gări, poliţiştii acţionează de unul singur", a declarat Emil Păscuţ, liderul sindicatului Diamantul, preluat de Mediafax.

Emil Păscuţ, reprezentantul sindicatului ''Diamantul'', a ajuns la dezbateri după ce a solicitat expres acest lucru. Potrivit lui Păscuţ, conducerea MAI nu l-a primit la discuţiile despre statutul poliţistului ca urmare a solicitării unui alt sindicalist, Dumitru Coarnă, susţinând că se discută cu liderii de sindicat "mai maleabili". Ulterior, Păscuţ a fost invitat la negocieri.

Reamintim că dezbaterile au fost convocate după ce poliţistul Sorin Vezeteu a fost înjunghiat mortal joi seară, în timp ce era de serviciu în Postul de Poliţie Transporturi Feroviare din Gara Burdujeni (Suceava).

Ulterior uciderii lui Vezeteu, liderul Sindicatului Poliţiştilor ''Diamantul'', Emil Păscuţ, a arătat că acest caz nu este singular şi a opinat că dacă poliţiştii ucişi ar fi avut parteneri de muncă în loc să fi fost singuri pe tură, crimele ar fi putut fi evitate.

„Se pretinde că sunt 80.000 de poliţişti, cu 20.000 de posturi vacante. Noi ştim că cele 8 secţii regionale de poliţie transporturi au efectivele la jumătate, fiind o practică efectuarea serviciului în gări de către poliţişti, singuri, în special noaptea.

Ministrul MAI trebuie fie să ia măsuri urgente şi hotărâte pentru îmbunătăţirea securităţii personale a poliţiştilor din stradă, fie să-şi dea demisia. De când a ajuns pe scaunul de ministru, Carmen Dan a arătat că ştie doar să fie un executant. Şi că ştie să dea bine în poze. Nu am văzut nicio iniţiativă personală din partea acestei doamne, demnă de un ministru", scria Păscuţ pe Facebook.