Lider PSD explică în ce condiţii îi va cere partidul Vioricăi Dăncilă să candideze pentru Cotroceni

Gabriel Zetea
Gabriel Zetea (Gabriel Zetea / Facebook)

La scurt timp după ce Viorica Dăncilă a declarat într-un interviu că nu va refuza să candideze la suprema funcţie în stat dacă partidul i-o va cere, liderul PSD Mureş Gabriel Zetea afirmă public că social-democraţii îi vor cere premierului să candideze la prezidenţiale dacă sondajele comandate de formaţiune arată că opţiunea românilor este îndreptată spre ea.

„E o declaraţie absolut normală, până la urmă, din partea preşedintelui PSD. Doamna Dăncilă spune un lucru: dacă ea va fi candidatul pe care PSD şi-l va dori, îşi va asuma acest lucru în calitate de preşedinte, dar în continuare opţiunea sa rămâne candidatura unui coleg, în principiu cel mai bine clasat în sondajele de opinie care se fac în această perioadă, în analizele sociologice care ne arată nu neapărat cel mai bine clasat, ci potenţialul candidat pe care şi-l doresc românii. Eu consider că în acest moment, PSD trebuie să ia o decizie legată mai strâns de dorinţa românilor”, a afirmat Gabriel Zetea, joi, la RFI, comentând declaraţia Vioricăi Dăncilă despre posibila sa candidatură.

Întrebat dacă partidul îi va cere şefei PSD să candideze la alegerile prezidenţiale, vicepreşedintele formaţiunii a răspuns: ”Dacă PSD, în urma analizei, cercetărilor sociologice care se desfăşoară, va observa că opţiunea românilor este îndreptată mai mult înspre doamna Dăncilă, da, evident că vom face acest lucru. Ne dorim să găsim cel mai bun candidat, alături de partidele care se află în opoziţie faţă de preşedintele Klaus Iohannis”.

Întrebat de ce nu respectă PSD-ul tradiţia ca preşedintele partidului să fie şi candidatul pentru Cotroceni, Gabriel Zetea a răspuns: ”Da, a existat această tradiţie a PSD ca preşedintele partidului să-şi asume candidatura la alegerile prezidenţiale. Asta nu înseamnă că trebuie să respectăm această regulă. Ne dorim cel mai bun candidat. Vom analiza în perioada următoare care sunt cele mai bune soluţii pe care le avem şi, în funcţie de aceste analize, vom desemna şi candidatul, nu vrem să stabilim într-un birou acest lucru, ci într-o legătură directă cu românii”.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne