Lider PSD: Doar un grup inconştient ar încerca schimbarea lui Liviu Dragnea

PSD nu funcţionează pe modelul: se asociază doi: "Pleacă tu, că vin eu" ci pe baze statutare, susţine Dumitru Buzatu, în opinia căruia Dragnea a fost ales lider PSD aşa că nu poate fi demis.
Liviu Dragnea pe scenă la mitingul anti "stat-paralel"
Liviu Dragnea pe scenă la mitingul anti "stat-paralel" (Epoch Times)

În PSD nu există „un moment statutar” care să conducă la schimbarea din funcţie a lui Liviu Dragnea, iar în aceste condiţii „doar un grup inconştient” ar încerca schimbarea şefului PSD, susţine liderul PSD Vaslui, Dumitru Buzatu, comentând pe tema vestitei scrisori prin care în jur de 30 de şefi de organizaţii judeţene i-ar cere demisia lui Dragnea. Existenţa acestei scrisori a fost negată de unii social-democraţi însă atât Mihai Tudose cât şi Dan Tudorache au confirmat că ea este reală.

„Scrisoarea aceasta a devenit un fel de Scrisoarea pierdută a lui Caragiale. Mie mi se pare că a fost un punct de efervescenţă care se va reflecta şi în CEx şi în raport cu aceste puncte de vedere preşedintele partidului va trebui să facă nişte precizări exacte, iar CEx să ia hotărâri. Eu nu cred că scrisorile acestea care apar şi dispar sunt importante. Important este dacă există un grup de oameni hotărâţi să schimbe o anumită stare de lucruri. De asemenea, importantă este deschiderea preşedintelui către asemenea discuţii şi probabil, sigur, cei care îşi fac iluzia că nu e nicio problemă nu stau cu picioarele pe pământ”, a declarat, marţi, pentru Mediafax, preşedintele PSD Vaslui, Dumitru Buzatu.

Întrebat dacă există un grup de lideri PSD care vor demiterea lui Dragnea, Buzatu a răspuns că „doar un grup inconştient” ar putea să încerce acest lucru în afara cadrului statutar al partidului.

„Întotdeauna există un grup sau o persoană care îşi doreşte schimbarea conducerii unei organizaţii. Dar noi nu funcţionăm aşa, nu se asociază doi: "Pleacă tu, că vin eu". Nu, noi funcţionăm pe baze statutare şi este destul de complicat să credem că... Doar un grup inconştient, care acţionează inconştient, ar putea să pretindă un asemenea lucru, ştiind foarte bine care sunt prevederile statutare. Eu cred că opiniile exprimate de dna Firea şi de alţi colegi au la bază, ca motivaţie, o anumită stare difuză de nemulţumire şi din punctul acesta de vedere este nevoie de o consultare”, a precizat Buzatu.

Întrebat de MEDIAFAX dacă îl susţine în continuare pe Liviu Dragnea la şefia PSD, Buzatu a declarat că un asemenea gest „frizează puţin absurdul”.

„Ideea de a susţine continuarea exercitării funcţiei de preşedinte este o idee care frizează puţin absurdul. Cum adică să susţinem continuarea? Preşedintele este ales şi exercită aceste atribuţii în condiţii statutare până când se întâmplă ceva, până când se sfârşeşte mandatul, până când se creează o stare care necesită un Congres sau orice alt lucru care să ducă la alegeri şi tot aşa. Dar nu există un moment din acesta statutar, care să aibă o formă legală a acţiunii, prin care cineva poate să ceară preşedintelui să nu-şi mai exercite atribuţiile. Poftim, e un grup care nu-şi mai doreşte ca Liviu Dragnea să fie preşedinte. Grupul acela are o motivaţie solidă? Care sunt variantele pe care le propune pentru lucrul acesta? Opinia lui Liviu Dragnea, că până la urmă aici nu e vorba de a-l asasina, e clar că trebuie să spună omul o părere în calitate de preşedinte al partidului, pentru că nu poate cineva să-l demită. Dacă unii vor continua să fie nemulţumiţi şi după dezbaterea asta, asta e situaţia, unii sunt nemulţumiţi toată viaţa", a menţionat preşedintele PSD Vaslui.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne