Lider Pro România: PSD ar putea obţine la moţiunea de cenzură doar 150 de voturi, şi restul biluţe din gumă de mestecat

Marcel Ciolacu
Marcel Ciolacu (Epoch Times România)

Moţiunea de cenzură, cu care liderul PSD, Marcel Ciolacu, ameninţă de câteva luni Guvernul Orban, nu are mari şanse de izbândă, dat fiind numărul mare de pesedişti care abandonează partidul şi trec la liberali, susţine deputatul Pro România Nechifor Cătălin Ioan. Într-un mesaj în stil care se vrea caragialesc, publicat pe Facebook, Nechifor mai pretinde că „la votul pe moţiunea de cenzură, dacă o vor depune, e posibil ca în loc de 233 de voturi să găsească vreo 150, şi restul biluţe din gumă de mestecat sau paracetamol”.

„Căldură mare în cancelariile politice de la Bucureşti, se caută idei de campanie, se orchestrează atacuri la contracandidaţi, se încearcă "să se schimbe pe ici pe colo şi anume în punctele esenţiale".

Marcel Ciolacu, liderul PSD anunţă de vreo 4 luni că e pregătit să depună moţiune de cenzură la adresa cabinetului Orban, asta în condiţiile în care acum 6 luni i-a votat cu sârguinţă pe liberali, pentru interesul naţional, taman atunci când peneliştii au lipsit pe capete de la votarea propriului lor cabinet, fiind carevasăzică în izolare de Covid.

Caragiale n-ar fi avut nicio şansă de afirmare literară acum, viaţa bate filmul ceva de speriat şi comportamentul celor care conduc PSD e strict legat de interesul lor personal, de a fi aleşi în structurile lor de conducere şi nu are nici în clin, nici în mânecă cu pandemia, criza economică, şomajul galopant sau deschiderea anului şcolar”, a scris Nechifor în mesajul său.

Liderul Pro România mai susţine că “problema majoră a lui Marcel Ciolacu şi a PSD-ului este ‘armetica’ cum ar spune secretarul lor general, Paul Stănescu”.

„Nu cred că sunt chiar atât de interesaţi să se numere acum şi în Parlament, în prag de alegeri locale, taman când le pleacă pe capete primari la liberali. În Suceava sunt vreo 12 după ştiinţa mea.

Într-adevăr, e greu să-ţi numeri acum şi senatorii şi deputaţii, când în 2016 ai luat 46% şi acum în 2020 vei lua maxim 27%. Practic vreo 100 de aleşi nu-şi vor mai regăsi numele în mandatul parlamentar următor şi dau tot exemplu Suceava, unde din 8 parlamentari vor rămâne cu maxim 4, din care unul, locul 2 la deputaţi, e deja arvunit la un alt partid.

Aşadar, la votul pe moţiunea de cenzură, dacă o vor depune, e posibil ca în loc de 233 de voturi să găsească vreo 150, şi restul biluţe din gumă de mestecat sau paracetamol. Sau mai bine nu o mai depun şi fac din nou răzgândeala deja proverbială că nu votează starea de urgenţă dar până la urmă au votat, că nu votează legea carantinei, dar au mai modificat pe ici pe colo şi şi-au dat într-un final votul.

Curat murdar, Coane Fănică!”, conchide vicepreşedintele Pro România.