Lider PNL: Dorneanu trebuie să plece de la Curtea Constituţională. Sau să rămână în Rusia!

Valer Dorneanu
Valer Dorneanu (Mihut Savu / Epoch Times Romania)

Decizia şefului Curţii Constituţionale, domnul Valer Dorneanu, de a participa la Moscova la un eveniment organizat de Kremlin, în ciuda atenţionărilor Ministerului de Externe, reprezintă o jignire la adresa orientării euro-atlantice a României şi a poporului român, susţine Hilde Brandl, preşedintele Organizaţiei Oamenilor de Afaceri liberali din Bucureşti, care îi solicită lui Valer Dorneanu să îşi dea demisia din funcţia de judecător la Curtea Constituţională.

“Domnul Dorneanu participă în aceste momente la o conferinţă organizată de Kremlin, ocazie cu care se decernează premiul pentru cea mai importantă contribuţie la “dezvoltarea integrării legislative în spaţiul eurasiatic”. Sistemul judiciar din Federaţia Rusă nu reprezintă însă un model pentru România”, arată Brandl.

“Deplasarea şefului Curţii Constituţionale în Rusia reprezintă o jignire şi pentru întreg sistemul judiciar din România, sistem format în cea mai mare parte din magistraţi ataşaţi valorilor euro-atlantice. Reformele importante pe care le-am făcut în ultimii ani în sistemul de Justiţie din România au urmat modelul euro-atlantic şi nu modelul rusesc. Orice ar crede Valer Dorneanu, fost activist PCR şi PSD, Federaţia Rusă este un contramodel pentru România şi nu un exemplu de urmat”, mai spune liderul liberal.

“De aceea, îi solicit lui Valer Dorneanu să îşi dea demisia din funcţia de judecător la Curtea Constituţională şi îl asigur că îl vom sprijini în totalitate dacă doreşte să rămână la Moscova”, adaugă Brandl.

Reamintim că Preşedintele Curţii Constituţionale, Valer Dorneanu, a plecat în Rusia în ciuda faptului că MAE i-a recomandat să nu facă deplasarea.

"Preşedintele Curţii Constituţionale a României recunoaşte existenţa unei recomandări formulate de Ministerul Afacerilor Externe, în care i s-a transmis să nu se deplaseze în Rusia. Şeful CCR susţine că poziţia MAE a venit după ce vizita fusese aranjată, iar biletele de avion cumpărate. Deplasarea lui Dorneanu la un eveniment organizat cu sprijinul Kremlinului are loc într-un moment delicat, deciziile CCR din perioada următoare fiind cruciale pentru stabilitatea politică şi a sistemului de justiţie", a transmis CCR.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO08 INGB 0000 9999 0529 5415 deschis la ING Bank pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne