Lider PNL condamnat definitiv, numit secretar general adjunct în Guvernul Orban

Ludovic Orban (st) şi Costel Barbu
Ludovic Orban (st) şi Costel Barbu (Facebook)

Premierul Ludovic Orban l-a numit pe liberalul Costel Barbu în funcţia de secretar general adjunct al Guvernului, în ciuda faptului că a fost condamnat definitiv pentru incompatibilitate în 2015. Barbu ocupa, pe linie de partid, funcţia de secretar general adjunct al PNL. Decizia a fost publicată în Monitorul Oficial.

Potrivit G4Media.ro, Costel Barbu a fost primar al comunei teleormănene Suhaia din 2008 până în 2015, când a fost demis în urma unei condamnări definitive pentru incompatibilitatea din partea Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie. Astfel, în iunie 2013 Agenţia Naţională de Integritate (ANI) l-a găsit pe Barbu în stare de incompatibilitate deoarece în primăria pe care el o conducea lucra şi soţia sa, Polexia Georgiana Barbu.

După condamnarea sa definitivă, Costel Barbu a continuat să activeze în primăria comunei însă pe postul de city manager. Un an mai târziu, în 2016, în timpul cursei pentru primar al comunei Suhaia, Costel Barbu, unul dintre membrii PNL cei mai apropiaţi de Ludovic Orban, a avut interdicţie să candideze şi, astfel, în cursa respectivă s-a înscris soţia sa, Polexia Georgiana Barbu, care a şi câştigat alegerile din acel an.

Mai trebuie menţionat faptul că, în iulie 2010, Costel Barbu, care la acea vreme era primar al comunei Suhaia de doi ani, a fost trimis în judecată împreună cu alte 19 persoane pentru o serie de infracţiuni, precum distrugere, ultraj contra bunelor moravuri, tulburarea liniştii şi ordinii publice şi violare de domiciliu. Dosarul penal a fost întocmit după ce Barbu, alături de sătenii din Suhaia, au luat cu asalt locuinţa, construită pe malul lacului din localitate, a unui om de afaceri. Pentru că omul de afaceri nu îi mai lăsa pe săteni să pescuiască, primăria l-a dat în judecată şi a câştigat dreptul oamenilor de a folosi balta. Ulterior, pe 12 noiembrie 2009, Prefectura a emis un titlu de proprietate, prin care cetăţenii primeau lacul înapoi.

Articolul integral aici.