Lider PLUS: Am o singură dilemă – de ce nu-şi angajează răspunderea Orban şi pe desfiinţarea Secţiei Speciale?

Ludovic Orban
Ludovic Orban (Epoch Times România)

Andrei Lupu, jurist şi membru al Biroului Naţional PLUS, critică Guvernul Orban pentru că întârzie să-şi asume răspunderea pentru desfiinţarea Secţiei Speciale pentru investigarea magistraţilor şi îi reaminteşte că promisiunea cu care a ajuns la Palatul Victoria "a fost cea de a desfiinţa rapid greşelile PSD".

"Am o singură dilemă: de ce nu îşi angajează răspunderea Guvernul şi cu privire la desfiinţarea Secţiei Speciale?", a transmis Andrei Lupu după ce Guvernul a demarat angajarea răspunderii pe modificări importante la legile justiţiei.

Liderul PLUS susţine că a văzut argumentul Executivului că ar aştepta un aviz de la Consiliul Superior al Magistraturii, dar precizează că un aviz de la CSM ar fi putut fi solicitat simultan cu cel pentru modificările menţionate mai sus.

"Opinia mea, poate greşesc: PSD, ALDE (nou intrat prin ministere cu secretari de stat), Pro România nu se supără în cazul modificărilor privitoare la magistraţi, nu prezintă o reală miză pentru ei. Prin urmare, nu ar fi interesaţi să iniţieze şi voteze o moţiune de cenzură. În schimb, Secţia Specială e o miză mult mai mare, iar PSD şi sateliţii ar fi gata de moţiune şi chiar să rişte să ajungă la anticipate pentru a bloca acest demers. Problema e că Guvernul nu e gata să îşi asume acest conflict. Şi asta e o problemă cât se poate de serioasă având în vedere că promisiunea cu care a ajuns acolo a fost cea de a desfiinţa rapid greşelile PSD", a afirmat Andrei Lupu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne