Lider Hezbollah: organizaţia teroristă va înfrânge Israelul în orice nou război

Marea surpriză: în ciuda asigurărilor Moscovei către Tel Aviv, sprijinul în creştere acordat Teheranului provoacă afirmaţii tot mai belicoase din partea Hezbollah
Seyyed Hassan Nasrallah, liderul Hezbollah.
Seyyed Hassan Nasrallah, liderul Hezbollah. (Captură Foto)

Seyyed Hassan Nasrallah, secretarul general al Hezbollah, a avertizat Tel Aviv-ul că mişcarea de rezistenţă libaneză va înfrânge Israelul în orice potenţială nouă confruntare militară.

Luând cuvântul într-un interviu exclusiv cu al-Manar, Nasrallah a declarat vineri că este încrezător în faptul că Hezbollah că “va ieşi victorios din orice nou război cu Israelul”.

Israelul este tot mai izolat în Orientul Mijlociu. Atât politica dusă de administraţia Obama - care a manifestat o atitudine îngheţată faţă de guvernul Benjamin Netanyahu, pe de o parte, permiţând răsturnarea regimului lui Hosni Mubarak şi apariţia revoluţiilor arabe pe de cealaltă parte.

Odată cu relansarea geopolitică a Rusiei în Orientul Mijlociu, după 2008, prin alianţa strategică cu regimul de la Teheran şi, mai nou, implicarea militară în războiul civil sirian, Tel Aviv-ul a sperat că va putea păstra status-quo-ul deceniilor trecute.

În ciuda celor trei vizite oficiale efectuate de premierul israelian la Moscova în ultimele luni, şi a asigurărilor primite din partea Kremlinului, cabinetul israelian este din ce în ce mai îngrijorat de creşterea influenţei iraniene, care este de aşteptat să se reverse către organizaţiile teoriste din regiune.

Nasrallah a ţinut să precizeze că rachetele pe care Hezbollah le-a tras asupra Israelului în timpul războiului din 2006 au fost produse de industria militară siriană şi nu au fost produse în Iran.

Nasrallah a reiterat angajamentul Hezbollah pentru unitatea naţională a Libanului şi formarea unui guvern care include toate partidele şi facţiunile politice libaneze, inclusiv Mişcarea Viitorului.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe