Lider ALDE: Cîţu a băgat mâna până la cot în buzunarele românilor. Acum promovează un discurs al urii

Daniel Zamfir
Daniel Zamfir (Epoch Times România)

Liderul senatorilor ALDE, Daniel Zamfir, a lansat miercuri un atac dur la adresa senatorului PNL Florin Cîţu, după ce acesta a acuzat, într-o postare pe Facebook, că salariile bugetarilor sunt de două ori mai mari decât cele din sectorul privat şi a opinat că angajaţii la stat ar trebui să muncească fără vouchere, tichete de vacanţă şi pensii speciale.

În linie cu colegii săi de la PSD, care şi ei au sărit să îl critice pe Cîţu, Daniel Zamfir a catalogat afirmaţiile liberalului drept „promovarea unui discurs al urii”, acuzându-l pe liderul PNL că ar fi fost implicat în manipularea ROBOR.

„CÂT TUPEU, CÂTĂ OBRĂZNICIE!

Probabil că mulţi români se întreabă, după ce preşedintele Iohannis şi PNL au anunţat sloganul pentru campania prezidenţială, cum arată România normală pentru ei. Ei bine, avem o primă mostră din partea liderului senatorilor PNL, Florin Cîţu, care ne dezvăluie o parte a României normale pe care ne-o propun: una a urii şi a dezbinării.

Mesajul lui Cîţu este unul plin de venin la adresa bugetarilor, un mesaj venit din ura pe care acest partid o poartă acestei categorii. Motivul? Nu sunt din publicul lor ţintă. Asta arată concepţia PNL-ului cu privire la această categorie.

Ce nu înţeleg Cîţu şi cei din PNL este că nu prin ură se pot rezolva problemele pe care le are România. Scindarea românilor este politica dusă de PNL în ultimii ani, iar Cîţu este exponentul acestei politici. El, care a băgat mâna până la cot în buzunarele românilor, fiind implicat în manipularea ROBOR ului din care "şi-a tras" pe persoană fizică sute de e mii de euro, are tupeul şi obrăznicia să sară acum la gâtul oamenilor.

'Eminenţa' politicilor economice ale PNL dezvăluie care sunt adevăratele intenţii ale partidului dacă ajunge la guvernare. De altfel anunţate şi de Orban – tăieri de salarii, concedieri, etc.

Este ciudat că asemenea acuzaţii şi jigniri la adresa românilor din sectorul bugetar vin tocmai de la o persoană care îşi câştigă salariul din banii românilor.

Faptul că este necesară o reformare a sistemului bugetar este un lucru acceptat de toată lumea. Dar asta nu înseamnă că trebuie să ieşi public să iei la ţintă prin jigniri persoanele care lucrează în sistemul bugetar. ALDE a spus că avem nevoie de o reformă a unor instituţii ale statului şi nu în ultimul rând o restructurare a echipei guvernamentale. Însă această reformă nu poate fi făcută prin ură.

P.S. Stau şi mă uit cu groază la propunerile care vin din partea celor care se consideră a fi alternativă, PNL şi USR. PNL îl are drept minte din umbră a politicilor economice pe dl Cîţu – tăietorul de salarii şi de posturi din sistemul bugetar. De cealaltă parte, USR vine cu ideile „caramitre” de inspiraţie neomarxistă”, a scris Daniel Zamfir pe pagina sa de socializare.

Reamintim că liderul senatorilor PNL, Florin Cîţu, a afirmat, într-o postare pe pagina sa de socializare, că salariile bugetarilor sunt de două ori mai mari decât cele din sectorul privat, în plus, mai primesc tichete de vacanţă, sporuri, zile libere şi pensii speciale, aceasta fiind „o discriminare” care trebuie să dispară din societatea românească.

„Vine momentul adevărului! În medie salariile nete ale bugetarilor sunt duble faţă de cele din sectorul privat. DUBLE! Dar comparaţia nu este corectă. Nu surprinde toate informaţiile. Bugetarii primesc tichete de vacanţă, tot felul de sporuri, zile libere şi cel mai important siguranţa că indiferent de cât prost îşi fac meseria nu pot fi concediaţi. Tot ce primesc în plus bugetarii este susţinut de taxe plătite de privaţi. Este clar că bugetarii sunt privilegiaţii societăţii. Fără niciun dubiu. Trebuie să avem curajul să recunoaştem TOŢI acest lucru. Restul românilor, din ţară şi din străinătate, muncesc pentru ca bugetarii să trăiască bine, chiar dacă majoritatea sunt praf la locul de muncă. (Există o parte dintre bugetarii care merită fiecare leu pe care îl primesc. Ei sunt singurii care rămân în guvernarea liberală.) O discriminare nenorocită care trebuie să dispară din societate. Ajunge!!!”, a afirmat liderul PNL.

Detalii aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne