Librăria Sadoveanu s-a mutat în casă nouă

(photos.com)

Mutarea sediului Librăriei Sadoveanu în locaţia CLB din Edgar Quinet a reprezentat un prilej de rememorare culturală dar şi de multă veselie. Directoarea Companiei de Librării Bucureşti (CLB), Marieta Seba, împreună cu directoarea Librăriei Sadoveanu, Georgeta Munteanu, au salutat momentul vorbind despre misiunea pe care o au - aceea de a îndemna la citit.

Inaugurarea noului sediu s-a făcut în prezenţa scriitorului Alex Ştefănescu şi a criticului literar Daniel Cristea Enache, a câtorva editori şi scriitori care, de-a lungul anilor au lansat cărţi în cadrul Librăriei.

"Mă bucur că această odisee a mutării librăriei s-a terminat cu bine", a declarat scriitorul Alex Ştefănescu, apreciind, totodată, faptul că librăriile CLB "sunt adevărate centre de cultură, nu doar magazine de cărţi''.

Daniel Cristea Enache a pus accentul pe miza pe care o au librăriile împreună cu scriitorii şi anume captarea interesului celor tineri. El a făcut un pas în trecut, amintind şi de rezistenţa prin cultură a generaţiilor dinainte de '89.

”Înainte exista o rezistenţă prin cultură, evadare din cotidianul sumbru prin cultură. De aceea a existat cultură”, a afirmat criticul.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură