Libia o ia razna: ambasadorul iordanian de la Tripoli a fost răpit

Un libian îşi cumpără ziarul de la un chioşc de ziare din Tripoli.
Un libian îşi cumpără ziarul de la un chioşc de ziare din Tripoli. (JOSEPH EID / AFP / Getty Images)

Maşina lui a fost atacată de către un comando armat: rănit conducătorul auto. Răpitorii cer eliberarea unor deţinuţi islamişti.

Ambasadorul iordanian în Libia "a fost răpit", a raportat marţi Al Arabiya citând agenţii de stat libiene. Diplomatul Fawaz Al-Aytan a fost sechestrat după o ambuscadă a convoiului său în care a fost rănit un şofer.

Făptaşii au comunicat cu membrii familiei ambasadorului asigurând că diplomatul este în stare bună de sănătate, a relatat soţia acestuia conform Sky Arabia. Răpitorii cer eliberarea unor deţinuţi islamişti în prezent deţinuţi în închisorile din Iordania.

Răpirea a avut loc în cartierul Mansour din Tripoli. În Libia post-Gaddafi, din ce în ce mai haotică şi instabilă, de la începutul anului au fost sechestraţi cinci diplomaţi egipteni, un tunisian şi un oficial sud-coreean. Slabul guvern nu a reuşit să dezarmeze rebelii care au răsturnat regimul colonelului iar Parlamentul este divizat - prim-ministrul interimar Abdullah Al Thani a demisionat duminica trecută.

Între timp, guvernul de la Amman a declarat că "va lua toate măsurile necesare" pentru a obţine "eliberarea" ambasadorului Al-Aytan. Guvernul iordanian coordonează cu autorităţile libiene pentru a identifica răpitorii, care au acţionat mascaţi.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe