Liberalii vor să introducă în Constituţie conceptul "Fără penali în funcţii publice"

Ludovic Orban
Ludovic Orban (Epoch Times România)

Preşedintele PNL Ludovic Orban a anunţat, marţi, în cadrul unei conferinţe de presă, că în cadrul Biroului Executiv al partidului a fost adoptat Proiectul de revizuire a Constituţiei României. Documentul include şi interdicţia pusă persoanelor condamnate definitiv să candideze la funcţii în stat.

“Aşa cum am anunţat săptămâna trecută, astăzi, am adoptat în Biroul Executiv Proiectul de revizuire a Constituţiei României, în urma voinţei exprimate de cetăţenii români în cadrul referendumului din 26 mai. Am adoptat acest proiect în care am introdus, pe lângă modificările care se impun ca urmare a voinţei exprimate de cetăţenii români la referendum, am introdus şi proiectul privind integritatea în exercitarea funcţiei publice, mai precis interdicţia de a candida pentru persoanele, care sunt condamnate, atât pentru Parlamentul României cât şi pentru Parlamentul European, acesta este elementul suplimentar”, a declarat Ludovic Orban.

Liderul PNL a mai adăugat că, tot marţi, partidul său a decis şi aprobat proiectul cu care se vor prezenta reprezentanţii Partidului Naţional Liberal în comisia specială înfiinţată pentru modificarea legilor electorale, în care liberalii susţin foarte clar introducerea votului prin corespondenţă şi la alegerile europarlamentare şi la alegerile prezidenţiale.

Printre modificările susţinute de PNL se numără şi cea privind mărirea numărului de zile în care cetăţenii români din Diaspora pot să îşi exercite dreptul de vot. La aceasta se adaugă şi luarea de măsuri de organizare internă la nivelul birourilor electorale ale secţiilor de votare, astfel încât să se fluidizeze procedura de votare şi, de asemenea, creşterea numărului de secţii de votare din Diaspora.

“În ceea ce priveşte votul prin corespondenţă, propunerea noastră este ca, să se permită votul prin corespondenţă şi cetăţenilor români, care domiciliază în România şi care din motive, care nu ţin de voinţa lor se află în alte localităţi decât în localităţile în care îşi exercită dreptul de vot, să aibă la dispoziţie această posibilitate de a-şi exprima votul prin corespondenţă”, a mai declarat Ludovic Orban.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne