Liberalii încearcă să obţină susţinerea UDMR pentru moţiunea de cenzură. Predoiu se declară optimist

Catalin Predoiu
Catalin Predoiu (Epoch Times România)

PNL va încerca să convingă UDMR să susţină moţiunea de cenzură, prin argumente, explicând nu doar textul documentului, ci şi ceea ce se întâmplă dacă moţiunea va trece, a declarat la RFI prim-vicepreşedintele PNL, Cătălin Predoiu. Liderul liberal a mai precizat că e optimist în privinţa şanselor moţiunii şi că liberalii lucrează zilnic pentru succesul acestui demers.

Vorbind despre motivele care au stat la baza iniţierii moţiunii de cenzură, moţiune despre care viceliderul grupului UDMR din Camera Deputaţilor opina că este, probabil, una "de faţadă", Cătălin Predoiu a declarat:

"Este un demers la care eram obligaţi faţă de toţi cei care în noiembrie anul trecut s-au pronunţat pentru o altfel de politică, este un demers la care eram obligaţi nu numai faţă de diaspora, ci faţă de toţi cetăţenii români, în general, care doresc să fie respectaţi, care doresc un Guvern faţă de care dreptul la vot să nu mai fie doar un moft, care doresc un Guvern care să nu-i mai mintă şi să nu-i mai umilească".

Prim-vicepreşedintele PNL a mai susţinut că tema moţiunii - votul prin corespondenţă - este o temă care vizează mai mult decât o luptă parlamentară, o temă care vizează o problemă a societăţii româneşti, respectul pe care Guvernul trebuie să-l acorde cetăţenilor, indivizilor.

"Guvernul nu este al unui partid sau al unor partide, Guvernul aparţine cetăţenilor, statul aparţine cetăţenilor şi ei trebuie respectaţi. Asta vrem să spunem prin această moţiune"., a declarat Predoiu.

Liderul liberal s-a declarat optimist în ceea ce priveşte şansele de succes ale moţiunii, asigurând că liberalii lucrează zilnic pentru ca demersul să reuşească:

"Dacă n-aş fi optimist, n-aş ieşi ziua din casă. Da, suntem optimişti şi mai mult decât atât, nu poţi să te bazezi doar pe un optimism subiectiv. Vă asigur că lucrăm în fiecare zi, colegii din Parlament în primul rând, co-preşedinţii PNL, liderii de grup parlamentar PNL lucrează zilnic, pentru ca această moţiune să treacă", a declarat Predoiu.

În ceea ce priveşte argumentele PNL-ului în discuţiile cu UDRM, Cătălin Predoiu a declarat că liberalii şi-au propus să obţină susţinerea formaţiunii maghiarilor "prin argumente, explicând nu numai textul moţiunii, ci şi ceea ce se întâmplă după ce o astfel de moţiune poate să treacă, explicând programul de guvernare, obiectivele sale, care sunt obiective de interes pentru toţi românii, vizează construirea unei societăţi româneşti tolerante, educate, elevate, deschise spre viitor, a unei economii competitive, a unei administraţii inteligente, a unui stat care respectă cetăţeanul."

Reamintim că sâmbătă, 23 mai, co-preşedintele formaţiunii, Alina Gorghiu a anunţat că partidul său va depune pe 5 iunie o moţiune de cenzură, pe tema votului prin corespondenţă.

Ulterior, viceliderul grupului UDMR din Cameră, Marton Arpad, a declarat că formaţiunea sa nu a fost consultată de liberali înaintea anunţării datei şi temei moţiunii de cenzură. Arpad s-a arătat surprins că documentul va fi depus atât de curând şi a opinat că moţiunea liberalilor va fi, probabil, una "de faţadă".

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.


România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne