Liberalii depun moţiunea "SOS: Sănătatea în România lui Ponta respiră artificial! Românii mor cu zile"

” Situaţia Adolescenţilor în România ”, studiu lansat de UNICEF şi  Ministerul Tineretului şi Sportului. În imagine,Nicolae Bănicioiu, ministrul MTS
” Situaţia Adolescenţilor în România ”, studiu lansat de UNICEF şi Ministerul Tineretului şi Sportului. În imagine,Nicolae Bănicioiu, ministrul MTS (Epoch Times România)

Liberalii au depus miercuri, la Senat, o moţiune simplă intitulată "SOS: Sănătatea în România lui Ponta respiră artificial! Românii mor cu zile", prin care se solicită demisia ministrului Sănătăţii, pesedistul Nicolae Bănicioiu, relatează hotnews.ro.

"Cum pot, oare, cei aflaţi la cârma Ministerului Sănătăţii să vorbească despre demnitate şi drepturi ale cetăţeanului, când, în anul de graţie 2015, sistemului sanitar i s-a alocat un procent de 4 la sută din PIB?!. Exodul medicilor continuă, nu există politici privind factorii de risc; programele naţionale de sănătate sunt decise arbitrar; actualizarea listei de medicamente compensate cu cele de ultima generaţie continuă să fie tergiversată, prejudiciindu-i îndeosebi pe bolnavii cronici; mediul rural este în continuare lipsit de medici" se precizează în textul moţiunii.

Liberalii susţin că demisia lui Bănicioiu şi înlocuirea acestuia cu o persoană competentă care să poată gestiona problemele din sectorul sănătăţii este îndreptăţită. Drept exemplu pentru lipsa de performanţă a actualului ministru, în textul moţiunii se face referire la situaţia Institutului Cantacuzino, implementarea cardului de sănătate sau faptul că taxa clawback a ajuns să fie "o povară" fiscală.

Potrivit publicaţiei citate, moţiunea a fost depusă de către viceliderul grupului, Dorin Dobra, şi este a treia din ultima lună, după cea privind alocaţiile copiilor şi cea privind agricultura, ambele respinse.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne